sebas1988opo Posted September 4, 2014 Share Posted September 4, 2014 Witam ponownie, teraz z kolei problem polega na tym że przypadkiem odkryłem że cena podawana przy finalizacji zamówienia jest ceną NETTO a nie BRUTTO. No przynajmniej u mnie, może coś źle wpisałem bądź skonfigurowałem. Prosiłbym o jakąś podpowiedz bo stoję w miejscu Głownie chodzi mi o to iż jest do dosyć mylące dla klienta, gdyż wszystkie ceny podawane są w brutto a podliczenie w netto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wirtut Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 no trochę nie działa mógł by ktoś to ogarnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Szablon standardowy? Po wybraniu płatności pokazuje poprawną cenę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebas1988opo Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Mam tylko standardowy podstawowy szablon i pokazuje cenę netto w podsumowaniu. Lecz jak już kliknie się dalej w metody płatności to kwotę do przelewu pokazuje w brutto np. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Nie korzystasz z podatków w sklepie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Cześć, by ta cena "RAZEM" w podsumowaniu zamówienia pokazała się jako BRUTTO trzeba w Lokalizacja -> Podatki -> Wyświetlaj podatek w koszyku zmienić na TAK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebas1988opo Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 Wiec prostuję temat i jest dokładnie tak jak tutaj opisujesz. I przyznaję się że nie zwróciłem na to uwagi. Cześć, by ta cena "RAZEM" w podsumowaniu zamówienia pokazała się jako BRUTTO trzeba w Lokalizacja -> Podatki -> Wyświetlaj podatek w koszyku zmienić na TAK Teraz cena odpowiednio jest ceną Brutto i nawet dodatkowa tabela jest z podkreśloną ceną netto. Lecz muszę również powiedzieć że te wyświetlanie podatku w koszyku jest domyślni wyłączone i trzeba je odpowiednio uruchomić jak opisane wyżej. A ceny produktów mam jak najbardziej z podatkiem tylko po prostu było wyłączone wyświetlanie brutto. Dziękuję za szybką odpowiedz i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
2rgbui2vbuiver Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 (edited) Oprócz tego jest mały błąd w preście który przy szybkim checkoucie pokazuje dla kosztów wysyłki napis netto zamiast ceny brutto, wyświetla to się tylko w jednym miejscu. Mimo napisu cena netto wyswietlana jest kwota brutto. Naprawić to można zmieniając następującą rzecz - długo mi zajeło znalezienie tego:) /themes/default-bootstrap/modules/blockcart/blockcart.tpl <strong class="dark"> {l s='Total shipping' mod='blockcart'} {l s='(tax excl.)' mod='blockcart'} </strong> zmień na: <strong class="dark"> {l s='Total shipping' mod='blockcart'} {l s='(tax incl.)' mod='blockcart'} </strong> Edited September 7, 2014 by 2rgbui2vbuiver (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts