kylo Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Witam! Mam problem z przyjaznymi linkami ogółem nie działają niektóre kategorie natomiast niektóre działają, pozostałe strony (produkty cms itp) działają bezproblemowo. Czy ktoś się z czymś takim spotkał Pozdrawiam -- uchwytylcd.com.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 sprawdź czy ustawienia linków nie są takie same chodzi o ten fragment: "route to category" nie może być takie samo jak inne szablony linków te wartości muszą się różnić! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylo Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 Witam Dzięki za odpowiedź niestety w dalszym ciągu to nie działa poprawnie zauważyłem że jak wejdę w ustawienia kategorii nic niezmieniając zapisze ją to zaczyna działać co może być problemem? konfig wygląda następująco: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 (edited) Wygląda na to że przeniesienie id na koniec nie jest najlepszym pomysłem.Próbowałeś zregenerować .htaccess , wyłączyć i włączyć przyjazne linki w SEO. Dodatkowo menu poziome i lewa kolumna kategorii mają inne nazwy.Może to tworzyć niepotrzebne zamieszanie w adresie. Edited September 2, 2014 by karolwild (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 przyklad/produkt-1.html przyklad-1.html obawiam się że apache i mod rewrite możę traktować: przyklad/produkt jako {rewrite} dlatego to nie dziala stąd istotne jest aby id było na początku, przynajmniej w tym przypadku Link to comment Share on other sites More sharing options...
kylo Posted September 2, 2014 Author Share Posted September 2, 2014 (edited) Dzięki za odpowiedzi. Ustawienia SEO jak mówiłem są od dość dawna i działały. Nie wiem dlaczego ale problemem okazały się kolumny nleft nright, po sprawdzeniu backupu bazy znacznie się różniły, pomogło imporotowanie tych wartości bezpośrednio do bazy z backupu. Jeszcze raz dzięki za pomoc Edited September 2, 2014 by kylo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 2, 2014 Share Posted September 2, 2014 cuda na kiju ;-) dzięki za wyjaśnienia w czym był problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts