memorydrive Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Witam! Jestem początkującym użytkownikiem Presty. Chcę nauczyć się programować i tworzyć szablony. Mógłby mi ktoś rozpisać jak wygląda tworzenie szablonu w etapach? Od czego zacząć, co dalej itp. Proszę o pomoc i pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Jesteś użytkownikiem, ale czy znasz się na programowaniu? Znasz CSS/HTML? Umiesz logicznie myśleć? To nie jest tak, że "nauczysz się PrestaShop", najpierw trzeba mieć bazę jakiejś wiedzy w webedeveloperce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
memorydrive Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 CSS i HTML znam podstawy. Uczę się... Uważam że umiem logicznie myśleć. Tylko co dalej? W photoshop przygotować wygląd sklepu i potem przekladać to na kod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 CSS i HTML znam podstawy. Uczę się... Uważam że umiem logicznie myśleć. Tylko co dalej? W photoshop przygotować wygląd sklepu i potem przekladać to na kod? Długa droga przed tobą, nowoczesne szablony to oprócz tego co Krystian wspomniał również php, smarty, java etc. Więc robienie szablonu w photoshopie i przekładanie tego wyglądu do już istniejącego szablonu to tylko EDYCJA, robienie szablonu to pisanie go od podstaw (lub na stworzonej bazie). Nie da się zrobić szablonu bez znajomości programowania ponieważ szablon to nie tylko wygląd, jest jeszcze potrzebna obsługa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 tymbardziej, jeżeli chodzi o prestashop jest tyle niuansów... diabeł tkwi w szczegółach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts