macius829 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Witam, Po wczorajszej aktualizacji przy wypełnianiu opcji "szybkie zakupy" wyświetla się błąd na stronie: Jest 2 błędów lastname jest wymagane. firstname jest wymagane. Mimo, że pola powyższe są wypełnione. Dodam, że rejestracja użytkownika działa poprawnie. Dotyczy: http://imo.sklep.pl/ Pozdrawiam, Maciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 z jakiej wersji aktualizowałeś sklep ? oraz do jakiej? ostatniego wydania 1.6.0.9 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 Z wersji 1.6.0.6 do .1.6.0.9 - ręcznie bo 1 Click Update nie chciała działać, wywalało jakieś błędy bibloteki JONSON czy jakoś tak nie myślę już Kopia bazy danych, obrazków i ustawień, ręcznie nadpisałem pliki nowej wersji sklepu, od razu zaktualizowały się wszystkie moduły, dziwi mnie jednak fakt, że w panelu administratora nadal wyświetla się wersja 1.6.0.6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 włączyłem tryb debugowania i na stronie zakupów wyświetla Warning: parse_url(/logowanie?back=http://imo.sklep.pl/zamowienie?step=1&multi-shipping=0) [function.parse-url]: Unable to parse URL in /classes/Dispatcher.php on line 746Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /classes/Dispatcher.php:746) in /classes/controller/FrontController.php on line 790 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 czyli recznie skopiowales nowe pliki ale baza danych jest stara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 Tak ręcznie skopiowane nowe pliki, bazy danych nie musiałem nawet przekopiowywać bo nie było żadnych błędów i dzisiała od razu. Nie wiem jako programista php nie widzę związku ze sprawą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 Jak próbowałem wykonać aktualizacje po przez 1 Click Update dostawałem następujący błąd: Błąd Javascript (parseJSON) wykryto dla akcji"upgradeNow".Rozpoczęto przywracanie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted August 27, 2014 Author Share Posted August 27, 2014 Ok to może inaczej ile ktoś chce za naprawę tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oski1982 Posted August 27, 2014 Share Posted August 27, 2014 Przy serwerach home.pl to normalka. Najprościej kopie zainstalować gdzieś indziej ( inny serwer lub domowy serwer np xampp, wamp) zrobić aktualizację i wgrać na home. Między wersjami 1.6.0.6 a 1.6.0.9 były zmiany w bazie danych więc to też może mieć wpływ na sklep, tak samo jest z szablonami różnią się między sobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macius829 Posted September 4, 2014 Author Share Posted September 4, 2014 Ok problem rozwiązany. Wgrałem najnowsze pliki prestashop na serwer po raz wtóry, uruchomiłem po przez install/upgrade/upgrade.php wyskoczył błąd xml, ale zaktualizował cały sklep i wszystko poszło poprawnie i działa tak jak powinno. Btw. co do home.pl każdy musi pamiętać, że na home pl należy zmienić plik .htaccess w szczególności w katalogu z templatkami na: <Files ~ "\.tpl$">Deny from all</Files> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts