Bartek Polska Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Witam , Posiadam Wersja PrestaShop 1.6.0.8 i nie wiem jak włączyć losowe wyświetlanie produktów na stronie głównej ? Czy istnieje możliwość w jakiś sposób włączenia losowego wyświetlania produktów Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 o który fragment strony chodzi? bywa, że na głównej jest kilka różnych bloków z produktami które są od siebie niezależne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 posiadam na stronie głównej tylko jeden blok gdzie pojawiają się produkty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 ... a co to za blok? od tego wszystko zależy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 nie potrafię ci profesjonalnie odpowiedzieć ponieważ jestem amatorem może podpowiesz mi jak mogę sprawdzić jaki rodzaj tego bloku to jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 zrób screenshot i wklej go tutaj :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 proszę jak coś to postaram się lepszej jakość jak się uda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 i da się coś z tym zrobić ? zrób screenshot i wklej go tutaj :-) i da się coś z tym zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 Jest mi ktoś w stanie coś podpowiedzieć lub pomóc w tej kwestii ?? Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 no to jestem w kropce screenshot któy załączyłes pokazuje 1 moduł, czy 3 osobne moduły? pytam bo: - polecane produkty - nowe produktu - wyprzedaże to w standardowej prestashop OSOBNE moduły tutaj wygląda tak, jakby to był jeden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 no to jestem w kropce screenshot któy załączyłes pokazuje 1 moduł, czy 3 osobne moduły? pytam bo: - polecane produkty - nowe produktu - wyprzedaże to w standardowej prestashop OSOBNE moduły tutaj wygląda tak, jakby to był jeden Jest to 1 moduł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted September 18, 2014 Author Share Posted September 18, 2014 Czy da się coś z tym zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 (edited) musisz poszukac co to za modul (katalog), podpowiedz dostaniesz jak na liscie modulow najedziesz na niego myszka, title pokaze nazwe katalogu. dalej wchdozisz w katalog i szukasz pliku .php o takiej samej nazwie jak katalog. w nim szukasz funkcji 'hookDisplayHome' i w odpowiednim linijkom, ktore odpowiedzialne sa za generowanie produktow do wyswiertlenia dodajesz shuffle() np: $category = new Category(Context::getContext()->shop->getCategory(), (int)Context::getContext()->language->id); $nb = (int)(Configuration::get('HOME_FEATURED_NBR')); $products = $category->getProducts((int)Context::getContext()->language->id, 1, ($nb ? $nb : 10)); zmieniasz na $category = new Category(Context::getContext()->shop->getCategory(), (int)Context::getContext()->language->id); $nb = (int)(Configuration::get('HOME_FEATURED_NBR')); $products = $category->getProducts((int)Context::getContext()->language->id, 1, (500)); shuffle($products); array_splice($products, ($nb ? $nb : 10)); dla'polecanych' Edited September 18, 2014 by deejay3 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Polska Posted January 12, 2015 Author Share Posted January 12, 2015 Witam , Posiadam Wersja PrestaShop 1.6.0.9 i jakiś czas temu pytałem jak włączyć losowe wyświetlanie produktów na stronie ? Znalazłem w panelu administracyjnym coś takiego jak MODUŁY>MODUŁ Polecane produkty na stronie głównej > Otworzyło się okno modułu (konfiguracji) i znajdują się następujące treści: USTAWIENIA To add products to your homepage, simply add them to the corresponding product category (default: "Home"). Ilość produktów, które mają być wyświetlaneUstaw ilość produktów, które chcesz wyświetlić na stronie głównej (domyślnie: 8). Category from which to pick products to be displayedChoose the category ID of the products that you would like to display on homepage (default: 2 for "Home"). Randomly display featured products TAKNIEEnable if you wish the products to be displayed randomly (default: no). Zgodnie z instrukcją włączyłem funkcje wyświetlania losowego , i wpisałem numer kategorii z której mają się wyświetlać produkty. Wszystko ładnie wskoczyły mi nowe produkty na stronie ale mam pytanie czy losowanie produktów następuję w momencie odświeżania strony czy następuje po jakimś czasie ? Bo jak odświeżam strone to na stronie są cały czas te same produkty ???? Polecane produkty na stronie głównej Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 a masz wystarczającą ilość produktów w wybranej kategorii, tak aby z każdym odświeżeniem wyświetlać inne produkty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Na prośbę kolegi design4VIP dodaje odpowiedź że należy do kontrolera modułu dodać: $this->_clearCache('*'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts