Jump to content

Dodatkowa forma kontaktu via Skype w blockcontactinfos.tpl

jangor

Recommended Posts

[Presta 1.6.0.9/ PHP 5.3.3 with ionCube/ default template]

Próbuję zmodyfikować blockcontactinfos.tpl dodając kolejna linijkę w stopce / informacji o sklepie domyślnego szablonu - www.alestyle.pl. Ma to być kontakt Skype z domyślną formułą wywołania chat'u Skype: skype:your_skype_nick?chat.

Jak do tej pory udało mi się dodać ikonę Skype i tekst poprzez:

<li><i class="icon-skype"></i>{l s='Skype [chat]:' mod='blockcontactinfos'} <span></span></li>

Nie mogę dodać podświetlonego linka aktywności a'la mailto: [email protected] doczytałem, a nie jestem dobry z PHP powiniennem dodać zmienną wyświetlania podobną do:

$blockcontactinfos_company

$blockcontactinfos_address

$blockcontactinfos_phone

$blockcontactinfos_email

ale gdzie? Czy oby napewno? W którym pliku powiniennem dodać i co, by klient mający zainstalowanego Skype niejako z automatu mógł przejść do chatu z obsługą sklepu?

Zawstydziłeś mnie tym prostym rozwiązaniem mojego problemu Vekia... Troszeczkę inaczej miałem zamiar to rozwiązać, ale to co podałeś poprostu działa. Dzięki!

Jak już idę w obciach to na całego i pozwolę się zapytać: ...a jak sprawić by czcionka użyta do mojej dodatkowej lini w blockcontactinfos.tpl była taka cieńka jak te powyżej? One się odwołują zapewne do jakiegoś css, a ja co mam zrobić? Użyć jakiegoś <style> ?

• 1 year later...

cześć,

plik ten znajduje sie w katalogu z modułem, lub w katalogu z szablonem (w podkatalogu z modułami)

to co musisz zrobić to połączyć się z usługą ftp, wyedytować plik, następnie zapisać zmiany na serwerze