jangor Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 [Presta 1.6.0.9/ PHP 5.3.3 with ionCube/ default template] Próbuję zmodyfikować blockcontactinfos.tpl dodając kolejna linijkę w stopce / informacji o sklepie domyślnego szablonu - www.alestyle.pl. Ma to być kontakt Skype z domyślną formułą wywołania chat'u Skype: skype:your_skype_nick?chat. Jak do tej pory udało mi się dodać ikonę Skype i tekst poprzez:<li><i class="icon-skype"></i>{l s='Skype [chat]:' mod='blockcontactinfos'} <span></span></li>Nie mogę dodać podświetlonego linka aktywności a'la mailto: [email protected] doczytałem, a nie jestem dobry z PHP powiniennem dodać zmienną wyświetlania podobną do:$blockcontactinfos_company$blockcontactinfos_address$blockcontactinfos_phone$blockcontactinfos_emailale gdzie? Czy oby napewno? W którym pliku powiniennem dodać i co, by klient mający zainstalowanego Skype niejako z automatu mógł przejść do chatu z obsługą sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 dodaj tam a href <li><i class="icon-skype"></i><a href="skype:your_skype_nick?chat"><span>{l s='Skype [chat]:' mod='blockcontactinfos'}</span></a></li> Link to comment Share on other sites More sharing options...
jangor Posted August 23, 2014 Author Share Posted August 23, 2014 Zawstydziłeś mnie tym prostym rozwiązaniem mojego problemu Vekia... Troszeczkę inaczej miałem zamiar to rozwiązać, ale to co podałeś poprostu działa. Dzięki! Jak już idę w obciach to na całego i pozwolę się zapytać: ...a jak sprawić by czcionka użyta do mojej dodatkowej lini w blockcontactinfos.tpl była taka cieńka jak te powyżej? One się odwołują zapewne do jakiegoś css, a ja co mam zrobić? Użyć jakiegoś <style> ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 23, 2014 Share Posted August 23, 2014 nie wiem jak to wygląda u CIebie, u mnie jest cienka i wygląda jest teksty nad tym dodatkowym elementem Link to comment Share on other sites More sharing options...
jangor Posted August 24, 2014 Author Share Posted August 24, 2014 Poszedłem w rozwiązanie kompromisowe. Problem rozwiązany. Całość polegała na manipulacji znacznikiem <a href=...> </a> Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monix Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 Chciałabym dodać możliwość kontaktu przez skype ale nie mogę znaleźć gdzie edytuje się ten blockcontactinfos.tpl ? W którym miejscu jest to widoczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 11, 2016 Share Posted May 11, 2016 cześć, plik ten znajduje sie w katalogu z modułem, lub w katalogu z szablonem (w podkatalogu z modułami) to co musisz zrobić to połączyć się z usługą ftp, wyedytować plik, następnie zapisać zmiany na serwerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts