Jump to content
  • 0

Cena netto i brutto

zbik93

Question

Usunąłem warunek z product.tpl

{if $priceDisplay == 2}<br />
<span id="pretaxe_price">
<span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL)}</span>
{l s='tax excl.'}
</span>
{/if}

Teraz wyświetla mi się cena brutto i netto, ale przy kombinacjach cena brutto się zmienia lecz cena netto pozostaje bez zmian.

Jakie zmiany należy jeszcze zrobić by cena netto również zmieniała się automatycznie przy zmianie atrybutów.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

nie jest to takie proste, w tym wypadku konieczne będzie napisanie, jak przypuszczam, jakiegoś skrypty php (np, modyfikacja kontrolera) który dołączy ceny które chcesz wyświetlić do zmiannych dodanych do smarty.

mało tego, konieczna będzie modyfikacja skryptów js odpowiedzialnych za wyszukiwanie cen kombinacji i dodanie tam funkcji wyświetlających cenę którą chcesz również zmienić oprócz tej standardowej

• 0

Mam problem z cenami netto i brutto, walczę już nad tym kilka godzin i nic.

99,84 zł brutto
81,17 zł netto

Chciał bym by także napis brutto był na czerwono.
Poniżej kod z product.tpl

Miało by to wyglądać w ten sposób :

99,84 zł brutto
81,17 zł netto

<span id="tax_price_display"class="price" itemprop="price" content="{$product->getPrice(true, $smarty.const.NULL)}">{convertPrice price=$product->getPrice(true, $smarty.const.NULL)} </span>{l s='brutto'}	          <br>  
<span id="pretaxe_price_display">                                                                                   {convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL)} </span>{l s='netto'} 
Edited by grennet (see edit history)