sebas1988opo Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 (edited) Witam, mam problem z widocznie błędnym tłumaczeniem modułu bądź szablonu w presta. Otóż chcę zmienić nazwy w dolnym menu. W załączniku daje screena o co konkretnie chodzi. Proszę o pomoc. gdzie to przetłumaczyć ?? Edited August 21, 2014 by sebas1988opo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Newsletter i blok informacji kontaktowych to moduły, więc w tłumaczeniach modułów, reszta to nazwy stron cms, wystarczy je zmienić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 z wyjątkiem top sellers bo to część front office zbudowana na podstawie innego kontrolera niż strony cms, ale jest to część modułu lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułów na liście fraz do tłumaczenia z łatwością powinieneś odnaleźc "top sellers" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebas1988opo Posted September 4, 2014 Author Share Posted September 4, 2014 Więc powiem tak, tłumaczenie wiele nie dało lecz odkryłem zakładkę w backoffice ( Preferencje / CMS ) i tam są własnie te strony zapisane. Wystarczy pozmieniać nazwy tych stron z ang. na polski i tytuły w tej tabelce się zmienią. A co do reszty nazw to po kilku godzinach tłumaczeń i szukania tych wierszy stwierdziłem że może wystarczy aktualizacja do innej wersji która jest po prostu bardziej spolszczona. I rzeczywiście okazało się że wersja którą miałem aktualnie zainstalowaną, jest wersja przetłumaczoną tylko w 50%. Wiec nic innego tylko ( 1 click upgrade ) i aktualizacja do nowszej wersji która już jak dobrze pamiętam jest spolszczona w 90 %. I teraz jest no prawie wszystko w porządku. Jeszcze szukam teraz coś na moduł PayPala bo jest w anielskim niestety ale to w innym temacie. Temat do zamknięcia i dziękuje za porady Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 lecz odkryłem zakładkę w backoffice ( Preferencje / CMS ) i tam są własnie te strony zapisane. Wystarczy pozmieniać nazwy tych stron z ang. na polski i tytuły w tej tabelce się zmienią. ... reszta to nazwy stron cms, wystarczy je zmienić. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts