katkacica Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy kaptam egy nagy csv fájlt, amit importálnom kéne de a kategóriákat egyszerűen nem akarja szépen kezelni. Külön csv fájlom nincs a kategóriáknak, hanem egyből a termék feltöltéssel együtt szeretném ezt megoldani. ez lehetséges? Kategóriaazonosítók Töltők>Szivargyújtós töltők>Nokia Töltők>Szivargyújtós töltők>Nokia Töltők>Hálózati töltők>Nokia Próbáltam már vesszőkkel is elválasztva. Akkor mindet külön kezeli, pedig nekem úgy kéne, hogy: 1. Töltők Szivargyújtós Hálózati Ez milyen módon oldható meg? PS verzió: 1.5.4 Előre is köszi, ha valaki tudja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 (edited) Először is: a kategóriák létre vannak már hozva, vagy nem? Egyébként pedig ahogy a példa írja: "Kategóriák (x,y,z...)"Tehát így kell megadnod, ha maradunk a töltős példádnál: "Töltők,Szivargyújtós" persze ezt egy termék esetében, ami ide kerülne be. Én először külön csv-ben létrehoznám külön a kategóriákat. Úgy tisztább. Ha ezt nem akarod akkor viszont csak akképp kell kezelned ahogyan írtam. Vesszőkkel. Ha nem értettem amit írtál, elnézést... adj meg egy sort a csv-dből légyszi, példának. Edited August 17, 2014 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
katkacica Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 (edited) On 8/17/2014 at 10:01 PM, pattila01 said: Először is: a kategóriák létre vannak már hozva, vagy nem? Egyébként pedig ahogy a példa írja: "Kategóriák (x,y,z...)" Tehát így kell megadnod, ha maradunk a töltős példádnál: "Töltők,Szivargyújtós" persze ezt egy termék esetében, ami ide kerülne be. Én először külön csv-ben létrehoznám külön a kategóriákat. Úgy tisztább. Ha ezt nem akarod akkor viszont csak akképp kell kezelned ahogyan írtam. Vesszőkkel. Ha nem értettem amit írtál, elnézést... adj meg egy sort a csv-dből légyszi, példának. Edited August 18, 2014 by katkacica (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
katkacica Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Hát ez nemlett jó. Tehát így van Töltők>hálózati töltők ,Így nemveszi be. Ha vesszőt rakok közé akkor csak egy töltő katgoria lesz On 8/17/2014 at 10:31 PM, katkacica said: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Legyél olyan kedves dobd már fel a csv-t, hogy letölthessem. A fenti bejegyzést nem tudom használni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katkacica Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Szia! Feltöltöttem. ide http://data.hu/get/7973401/2uj.csv .Ebbe már kijavítottam vesszővel választottam el de nemlesznek alkategóriák. Libreoffice vel kell megnyitni a csv-t. karakterkészlet: Unicode (UTF-8)elválasztó jel: ^szöveghatároló: ~ Amit még észrevettem. Csináltam kézzel kategóriát alkategóriával a prestában. Utána csináltam egy kategoria csv mentést.Ezután letöröltem a prestábol a kategóriákat és utána megpróbáltam a presta álltal készített mentést visszarakni.Csak a fő kategória jött létre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Feltöltöttem a módosított változatot. Kiszedtem belőle pár dolgot, próbáld meg így feltölteni. Adminban: mező elválasztó: ;többszörös érték elválasztó: , 2ujm.zipFetching info... Link to comment Share on other sites More sharing options...
katkacica Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 (edited) Fölment de csak akkor ha átjavítottam az import előtt a kihagyás 0 vonalakat 1 re és most sincsenek alkategoriák csak különálló kategóriák NokiaTöltőkKategóriaazonosítókSzivargyújtós töltők On 8/18/2014 at 10:14 AM, pattila01 said: Feltöltöttem a módosított változatot. Kiszedtem belőle pár dolgot, próbáld meg így feltölteni. Adminban: mező elválasztó: ;többszörös érték elválasztó: , Edited August 18, 2014 by katkacica (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Frissítsd a shopot a stabil 1.5.6.2-re és próbáld meg megint. Működnie kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katkacica Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Most megtettem ,de sajnos abban is ugyan ez a baj.Leszedtem a sablont is hátha az,de nem. Mit rontok el? Neked fölmegy és vannak alkategóriáid is? On 8/18/2014 at 11:14 AM, pattila01 said: Frissítsd a shopot a stabil 1.5.6.2-re és próbáld meg megint. Működnie kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Persze.Admin hozzáférést adhatnál, és akkor megnézném. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Megoldva: először a kategóriákat kell létrehozni, vagy külön csv-ben vagy kézzel. Ha kategórialétrehozást mellőzve próbálunk meg kategóriát létrehozni termékimportálás közben, akkor hiába a vessző, külön fogja létrehozni a kategóriákat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
afutar Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 (edited) "Megoldva: először a kategóriákat kell létrehozni, vagy külön csv-ben vagy kézzel." Azután a kategória ID-ket írd be vesszővel elválasztva! Nekem csak így sikerült! Edited September 28, 2014 by afutar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts