1234567890qwerty Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Witam. By normalnie w sklepie nie było widać cen.. Dopiero gdy osoba się zaloguje to je widzi.. i jak zrobić by możliwość rejestracji była dopiero po weryfikacji przeze mnie... pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 to w koncu chodzi o to, by ceny były widoczne tylko po rejestracij (tak jak wskazuje tytuł wątku) czy o to, aby klienci nie mogli się od razu rejestrować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1234567890qwerty Posted August 15, 2014 Author Share Posted August 15, 2014 W sumie o to i o to.. By klient wchodzący na sklep nie widział cen i musiał się najpierw zarejestrować.. i dopiero zobaczy ceny... I by podczas rejestracji była weryfikacja przeze mnie czy ma zostać zarejestrowany... Link to comment Share on other sites More sharing options...
1234567890qwerty Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 Cześć. Więc jak, nikt nie zna odpowiedzi? Może rozdzielić temat na 2 pytania? Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Jaka wersja presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1234567890qwerty Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 Cześć. Najnowsza wersja presty.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Generalnie presta nie posiada możliwości wyłączenia wyświetlania ceny dla danej grupy (niezarejestrowani), po prostu brakuje w prescie zmiennej odnoszącej się do id grupy, do tego trzeba zmodyfikować core sklepu więc można wykonać taka modyfikacje ale raczej za darmo nikt ci tego nie zrobi. Odnośnie drugiego pytania o weryfikacje rejestracji jest kilka możliwości w większości płatne rozwiązania, darmowego nie znalazłem, ale wiem jak obie modyfikacje wykonać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1234567890qwerty Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 To dziwne.. bo pamiętam że kiedyś na którejś z wcześniejszych wersji presty miałem takie opcje, nie pamiętam jak to zrobiłem bo trochę miałem przerwy w prescie ale nie było z tym większych problemów a ile byś chciał za coś takiego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Kaczor Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 (edited) Cześć, Aby wyłączyć wyświetlanie cen wejdź w Klienci -> Grupy -> Edytuj "Odwiedzający" -> Pokaż Ceny -> Nie Aby tylko klienci wybrani przez Ciebie widzieli ceny, dodaj nową grupę klientów np. "Wybrani" i włącz dla tej grupy Pokaż Ceny. A wyłącz Pokaż Ceny dla grup: Odwiedzający, Gość i Klient. Po założeniu konta przez klienta któremu chcesz pokazać ceny, musisz go ręcznie dodać do grupy "Wybrani" (Klienci -> Klienci -> Edytuj -> Zaznacz Dostęp Grupowy -> "Wybrani" i Klienci -> Klienci -> Edytuj -> Domyślna grupa klientów -> "Wybrani") wtedy dopiero zacznie widzieć ceny. Pozostali nawet zarejestrowani nadal nie będą ich widzieć. Pozdrawiam. Edited August 26, 2014 by Piotr Kaczor (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts