tarmouti Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Witam! Chciałbym zapytać czy korzystają Państwo z jakiegoś modułu podczas edycji kodu źródłowego w PrestaShop? Mam na myśli, że domyślnie nie ma żadnego podświetlania i kod w ogóle nie jest sformatowany - momentami bardzo ciężko się to czyta. Jest jakiś moduł, który mógłby to ułatwić? Oczywiście można edytować kod w czymś innym u siebie, ale nie zmienia to faktu, że formatowania i tak zawsze się rozsypuje. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 https://www.google.pl/search?q=php+webpage+editor&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&ei=SJ_uU67pGoLiO57fgLAL Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 to raczej nie kwestia modułu, tylko programu w którym edytujesz swój sklep. w jaki sposób to robisz aktualnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarmouti Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Może nie wyraziłem się do końca precyzyjnie. Mam na myśli kod źródłowy na przykład podczas uzupełniania zawartości strony czy opisu przedmiotu, czyli jest stworzona dajmy na to zakładka XYZ i w niej chcę użyć bardziej skomplikowanego CSS, aby nadać temu ciekawszy wygląd, ale ten ko domyślnie po kliknięciu ikonki "Kod źródłowy" jest koszmarnie rozsypany i nie da się tego czytać. Miałem na myśli moduł, który sprawi, że wyodrębniony kod źródłowy dla danej "strony" będzie wyglądał trochę lepiej. Oczywiście w przypadku edycji plików jako takich u siebie lokalnie nie robię tego w notatniku - głównie Sublime Text albo Notepad++. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 ale cały czas mówimy o back office, tak? nie ingerujesz w pliki sklepu, tylko działasz za pomocą edytora tinyMCE w panelu sklepu, np. podczas edytowania treści strony CMS itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarmouti Posted August 25, 2014 Author Share Posted August 25, 2014 Tak, dokładnie. Po prostu nawet edytując kod u siebie w końcu trzeba to skopiować i wszystko się sypie (tak samo zresztą przy rozszerzonej wersji tego edytora zamiast tej domyślnej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 niestety ale tinymce nie ma funkcji edytora kodu z podświetlaniem składni nie ma nawet takiego pluginu - nawet przeszukałem listy dostepnych pluginów szkoda, bo sprawa odstawiła by wiele bolączek w niepamięć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts