patryk20120 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Witam serdecznie, postanowiłem przenieść mój sklep na localhost'a, żeby na spokojnie edytować szablon. Skopiowałem wszystkie pliki oprócz cache. Folder z cache wkleiłem czysty. Zmieniłem dane do bazy danych oraz zaimportowałem baze na localhosta. Zalogowałem się do Back Office, po to aby zmienić dane w Multistore. Zmieniłem domene na localhost i podkatalog na ten, w któym posiadam sklep. Po wejściu na sklep otrzymuję error: Fatal error: Class 'Cart' not found in C:\wamp\www\presta_backup\override\classes\Cart.php on line 190 Co moze być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 w jakim celu korzystasz z override? override to niestandardowy kod który zmienia silnik prestashop wychodzi z tego że ktoś, lub coś co zmieniło kod silnika nie sprawdza się zbyt dobrze jesteś w stanie to zidentyfikować (skąd pochodzi i co zmienia) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk20120 Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Niestety nie jestem w stanie tego zidentyfikować. Sklep jest kolegi, który poprosił mnie o zmodyfikowanie mu szablonu. Sklep na jego serwerze działa dobrze. Skopiowałem wszystkie pliki i bazę. Powinno grać. Po usunięciu pliku Cart.php wszedłem na główną stronę sklepu, lecz jest kilka errorów: Strict standards: Declaration of CartRule::update() should be compatible with CartRuleCore::update($null_values = false) in C:\wamp\www\presta_backup\override\classes\CartRule.php on line 53 Notice: Undefined variable: is_logged in C:\wamp\www\presta_backup\modules\geotargetingpro\geotargetingpro.php on line 173 Strict standards: Declaration of ExtraWatchVisitHistoryHTML::getJoinedURIRows() should be compatible with ExtraWatchVisitHTML::getJoinedURIRows($bots, $ipFilter) in C:\wamp\www\presta_backup\modules\extrawatch\extrawatch\components\com_extrawatch\src\html\class.extrawatch.visit.history.html.php on line 103 Wersja sklepu: 1.5.4.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 mało tego, jest kolejny override tym razem CartRule, chyba musi tam byćjakiś moduł który modyfikuje sposób działania koszyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk20120 Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Nie rozumiem czemu na localhoscie występują jakieś błędy, skoro jest wszystko tak samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk20120 Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Taki problem mam, gdy robię to samo co na localhost lecz na serwerze home. CRASH: PHP segmentation violation in method_exists() called at [/presta/classes/cache/CacheMemcache.php:51], in CacheMemcacheCore::__construct() called at [/presta/classes/cache/Cache.php:131], in CacheCore::getInstance() called at [/presta/classes/db/Db.php:476], in DbCore::executeS() called at [/presta/classes/shop/Shop.php:317], in ShopCore::initialize() called at [/presta/config/config.inc.php:90], in require() called at [/presta/index.php:27] Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 może tak być z wielu powodów, np. rozbieżności w wykorzystywanej wersji php i konfiguracji samego hosta. spróbuj zgrać te pliki na nowo (do katalogu override) następnie w katalogu /cache/ sprawdź czy jest plik class_index.php jeżeli jest - otwórz go i sprawdź czy znajdują się tam odwołania do override - jeżeli nie - usuń plik. wygeneruje się na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk20120 Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Pliki na nowo zgrałem. Sprawdziłem czy znajdują się odwołania - były. Nie działało dalej, więc usunąłem plik class_index.php i sprawdziłem czy po ponownym wygenerowaniu są odwołania do override - są. Back office działa poprawnie, oprócz zakładki Katalog -> Produkty (wtedy pojawia się błąd z Cart.php). Nie mam bladego pojęcia co mogę zrobić, aby to działało. Mógłbym zainstalować nową preste i przerzucić tylko theme, ale oni też coś zmieniali w plikach sklepu. Czy jest coś jeszcze co można poradzić na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts