Gold1s Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) Witam serdecznie. Czy istnieje jakaś darmowa modyfikacja przeciwko botom przy rejestracji? Typu recaptcha, pytanie pomocnicze, potwierdzenie tekstowe itp? Dziękuję ślicznie z góry. Edited August 13, 2014 by Gold1s (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 nie ma modyfikacji, nie ma skutecznego modułu jest taki slider recaptcha moduł darmowy do PS - ale nawet go nie instaluj bo to nie jest zabezpieczenie, działa jako skrypt JS a boty z tego nie korzystają tylko wysyłają formularze <form> - więc to żadna obrona i nic nie da. to co pozostaje to modyfikacja kontrolera auth controller.innej opcji nie ma. najłatwiejszy sposób to dodatkowe pytanie weryfikacyjne do formularza, coś stylu: przepisz trzy ostatnie cyfry z liczby: 2019283114 <input type="text" name="verint" /> w kontrolerze sprawdzasz czy Tools::getValue('verint')==114 jeżeli nie, to nie przepuszczasz, jeżeli tak - pozwalasz się zarejestrować oczywiśćie fajnie by było, gdyby takich pytań było więcej i wyświetlały się losowo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 vekia - bardzo dziękuję za odp. A czy jest szansa, abyś opisał mi, co konkretnie mam dodać/zmienić w tym pliku? Byłbym niezmiernie wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 jaka wersja prestashop i jaki szablon? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Gold1s mam pytanie - boty rejestruja sie jako uzytkownicy? jak to wyglada? co jest wtedy wpisywane jako konkretne dane (nazwisko czy adres)? chcialem wiedziec z czystej ciekawosci 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 (edited) vekia - Prestashop 1.5.6.2, styl default, lekko modyfikowany. Jeśli trzeba będzie - udostępnię pliki, które będziesz potrzebował. Dziękuję z góry. hatak - różnie to wygląda, w zależności od botów, z reguły jakieś angielskie imiona i nazwiska, ale nie ma na to reguły. Edited August 24, 2014 by Gold1s (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted August 18, 2014 Author Share Posted August 18, 2014 (edited) Znalazłem ten temat: http://www.bitsandchips.it/forum/viewtopic.php?f=11&t=4884 Rozwiązałby on mój problem, jeśli mógłbym ustawić słowo, które każdy użytkownik musi wpisać w dodatkowe pole, by móc przejść dalej w procesie rejestracji. Wie ktoś jak mogę tego dokonać? Aczkolwiek rozwiązanie vekii również jest OK - lecz tutaj także nie mam pojęcia, co, gdzie, jak... Bardzo proszę o pomoc. Edited August 18, 2014 by Gold1s (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted August 21, 2014 Author Share Posted August 21, 2014 vekia - czy masz może jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted August 22, 2014 Share Posted August 22, 2014 http://www.prestashop.com/forums/topic/343111-free-module-needcartcom-contact-register-login-recaptcha-free-edition/ pomoze jeden z tego typu modulow .... ale szczerze nie sadze , ze to boty zagladaja na strone rejestracji... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted August 24, 2014 Author Share Posted August 24, 2014 Dziękuję hatak. Przy okazji - może wiesz, jak to zrobić? http://www.prestashop.com/forums/topic/352816-wy%C5%82%C4%85czenie-mobilnego-stylu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts