Jump to content
  • 0

Zamówienia - brak towaru w szczegółach.

specgaming

Question

Witam i niestety od razu proszę o pomoc.

W sklepie który pomagam ogarnąć od strony technicznej http://hurtowniaswiec.pl pojawia się dziwny problem.

Raz zdarzyło się kilka zamówień, bez towaru w szczegółach zamówienia. Cena i strona klienta pokazywała jednak, że klient normalnie wybrał produkty i złożył zamówienie. Zrobiłem sam zamówienie testowo i wszystko działało. Problem zniknął. Dziś pojawił się znowu, znowu też zrobiłem sam zamówienie teste i też wszystko gra. Nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem.

1k0fx4.jpg

2qlitd.jpg

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Niezależnie od sposobu płatności. Sklep został wpierw zainstalowany w wersji 1.4.4 i baza danych została przeniesiona z poprzedniego hostingu, po czym całość została zaktualizowana do 1.6.0.8. Żadne zamówienia nie zostały usunięte, zawsze robiłem sobie tylko rezygnację. Jeśli macie jakiekolwiek pomysły piszcie, wszystko chętnie sprawdzę.

Korzystam jedynie z Payments 2 Carriers i płatności przelewem oraz przy odbiorze.

• 0

W phpmyadmin pogrzebię wieczorem. 

Nie wydaje mi się, że to problem z aktualizacją, chociaż nie mogę tego wykluczyć.

Sklep funkcjonował normalnie przez kilka tygodni, po czym pojawił się ten problem na kilku zamówieniach, zniknął i znów po jakimś tygodniu się pojawił na 4 zamówieniach. Sprawdzałem czy coś ich nie łączy (np. zamawianie bez konta, pierwsze zamówienie użytkownika czy coś), ale nic nie znalazłem.

• 0

Udało mi się złożyć wadliwe zamówienie.

Mój hosting to home.pl i czasem brakuje czasu na wykonanie skryptu (home ogranicza ten czas do 30 sekund, o ile się nie mylę).

Przy finalizacji zamówienia po wciśnięciu ostatniego przycisku "Potwierdzam zamówienie" w punkcie "05. Płatność" czasem przeglądarka kręci za długo i zamiast danych do przelewu wyświetla się biała strona, a zamówienie w systemie nie ma produktów.

Jak temu zaradzić?

• 0

nie wiem jak zaradzic , ale mialem tak 2 razy po przejsciu z 1.4 na 1.6 i to co moglem jedynie zrobic to znajdujac odpowiedni koszyk tego konkretnego klienta - skladalem z niego zamowienie, wtedy wszystko w oryginalnym zamowieniu powracalo do normy.

Moje problemy byly spowodowane jednak korzystaniem z memcache'a

• 0

Składając zamówienie w godzinach 13-15 sklep po wciśnięciu "Potwierdzam zamówienie" myśli 7-15 sekund. Poczyniłem już ruchy aby zoptymalizować sklep przez kompresję i różne rady z sieci, ale nie umiem skrócić czasu tego właśnie zapytania, a to jeden z najważniejszych problemów w mojej obecnej konfiguracji. Jeszcze raz odświeżę i spytam, czy ma ktoś jakieś rady?

• 0

Przy potwierdzaniu zamówienia wyskakuje taki błąd:

ABORT: PHP cpu time limit exceeded in serialize() called at [/classes/cache/CacheFs.php:103],in CacheFsCore::_writeKeys() called at [/classes/cache/Cache.php:220], in CacheCore::delete() called at [/classes/cache/Cache.php:289], in CacheCore::deleteQuery() called at [/classes/db/Db.php:611], in DbCore::q() called at [/classes/db/Db.php:427], in DbCore::update() called at [/classes/Product.php:1349], in ProductCore::updateDefaultAttribute() called at [/classes/order/OrderDetail.php:425], in OrderDetailCore::checkProductStock() called at [/classes/order/OrderDetail.php:575], ..., in ControllerCore::run() called at [/classes/Dispatcher.php:373], in DispatcherCore::dispatch() called at [/index.php:28]
Edited by specgaming (see edit history)

• 0

Wyłączyłem CacheFS i chyba coś dało, memcache niestety nie jest w home.pl dostępny dlatego szukam odpowiedniego hostingu na przenosiny. Niestety wynikł kolejny problem, nie wiem jak to możliwe, klienci nie składają zamówień, ale w ich profilach widnieją zakupione produkty. Sam składam sobie zamówienie i normalnie wchodzi, ale ludzie z zewnątrz nie potrafią złożyć zamówień. O co chodzi?

testn7j4f.png

• 0

Cześć, na niektórych produktach pojawia się problem z podsumowaniem zakupu. Tzn jak klient w końcowej fazie potwierdza swoje zamówienie (np. za pobraniem) to zamiast pokazywać się strona z podsumowaniem zamówienia, pokazuje sie pusta strona lub błąd 500. 

Na stronie z zamówieniami nie ma wskazanego produktu, jest tylko suma. Proszę o pomoc, gdzie może znajdować się przyczyna błędu?

Po włączonym trybie developera pokazuje się taki błąd

Fatal error: Uncaught Swift_RfcComplianceException: Address in mailbox given [twó[email protected]] does not comply with RFC 2822, 3.6.2. in /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/Headers/MailboxHeader.php:348 Stack trace: #0 /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/Headers/MailboxHeader.php(263): Swift_Mime_Headers_MailboxHeader->_assertValidAddress('tw\xC3\[email protected]') #1 /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/Headers/MailboxHeader.php(106): Swift_Mime_Headers_MailboxHeader->normalizeMailboxes(Array) #2 /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/Headers/MailboxHeader.php(63): Swift_Mime_Headers_MailboxHeader->setNameAddresses(Array) #3 /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/SimpleHeaderFactory.php(58): Swift_Mime_Headers_MailboxHeader->setFieldBodyModel(Array) #4 /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/SimpleHeaderSet.php(68): Swift_Mime_SimpleHeaderFactory->createMail in /www/metalplanet_www/www/homeso.eu/tools/swift/classes/Swift/Mime/Headers/MailboxHeader.php on line 348