pikaska Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) 1) Poddałam się, chcę zmienić nazwę w menu poziomym dla "ALL MANUFACTURES" na "BRANDS", początkowo szukałam tego na ftp, w folderze translations/gb/admin.php ale to chyba zły wybór... 2) I drugi problem, jak zmienić pozycję dla pola "Search", chciałabym je przesunąć pod slajder i dać z prawej strony. 3) Jak dodać w menu zakładkę HOME odsyłającej do strony startowej... ? http://www.extremegymsupplements.co.uk/gb/ Edited August 11, 2014 by pikaska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 1) lokalizacja > tłumaczenia > tłumaczenia zainstalowanych modułów, odszukujemy "blocktopmenu" i tłumaczymy "all manufacturers" na "brands" 2) w tym wypadku konieczna będzie modyfikacja modułu, zarówno plik .tpl jak i .php gdzie dokładnie chcesz ten search form przenieść? "pod slider" to pojęcie zbyt ogólne 3) moduły > moduły, odszukaj blocktopmenu i włącz stronę konfiguracyjną modułu. na samym dole jest formularz do dodawnia linków. dodaj własny link "home" z adresem do strony głównej tj http://www.extremegymsupplements.co.uk/gb/ nastepnie tak utworzony link dodajesz do menu i przesuwasz na pozycję 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 (edited) Dziękuję Mam nadzieję, że już mi to utkwi w pamięci. Co do przeniesienia "szukajki" - najlepiej, gdyby udało się ją wcisnąć w menu, np. tak jak tu: Edited August 14, 2014 by pikaska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Moduły > Górne menu poziome > konfiguruj > Pasek szukania na Tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malinovsky Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Jak chcesz się pozbyć tego paska wyszukiwania na środku to wchodzisz w Moduły ---> Pozycje ---> DisplayNav ---> Proste wyszukiwanie ---> odczep Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 On 8/15/2014 at 12:50 AM, Malinovsky said: Jak chcesz się pozbyć tego paska wyszukiwania na środku to wchodzisz w Moduły ---> Pozycje ---> DisplayNav ---> Proste wyszukiwanie ---> odczep O ile wrzucenie szukajki w menu udało się (tylko szkoda, że jest bez ikonki lupy albo chociaż nazwy w polu Search) to sprawa z likwidacją głównej szukajki po prawo od logo nie jest taka prosta, bo niestety tego nie mam w opcjach DisplayNav... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 to nie displayNav jest tutaj kluczowe tylko displayTop :-) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 17, 2014 Author Share Posted August 17, 2014 Zadziałało!!! Tylko teraz koszyk przesunął się na środek. Hm... jak umieścić logo na środku a koszyk z prawej? tak jak był... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 trzeba dodać mu offset równy liczbie z klasy wyszukiwarki, wyszukiwarka ma: col-sm-4 zatem div koszyka musi mieć col-sm-offset-4 (<div class="col-sm-offset-4 col-sm-4 clearfix">) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 19, 2014 Author Share Posted August 19, 2014 Gdzie mam znaleźć to div? bo nie wiem, gdzie to znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 w plikach tpl modułu które znajduję sie w katalogu z szablonem themes/default-bootstrap/modules/blockcart/blockcart.tpl mamy tam kod: <div class="col-sm-4 clearfix{if $PS_CATALOG_MODE} header_user_catalog{/if}"> dodajemy do class="col-sm-offset-4" końcowy kod: <div class="col-sm-4 col-sm-offset-4 clearfix{if $PS_CATALOG_MODE} header_user_catalog{/if}"> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 zadziałało, dziękuję. Teraz zostało mi już tylko wrzucić obrazek w tło, zmienić kolor paska w menu i dodać darmową wysyłkę i chyba będzie koniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 (edited) Jednak to nie będzie takie proste, zaraz oszaleję... Chcę wstawić w tło (wszędzie gdzie jest białe) zdjęcie. Zdjęcie jest w /img/tlo.jpg Jestem w themes/default-bootstrap/css/global.css próbowałam już użyć tego: body, #page, header, .columns-container {background: #FFF url('../img/tlo.jpg')!important;} oraz tego: body { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 1.42857; color: #777777; /*background-color: white;*/ background:url(../img/tlo.jpg); background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed; background-size: cover; } Wstawiając w global.css w miejsca, gdzie jest body, ale niestety jestem jakaś inna, albo nie wiem już o co chodzi, bo być może w złym miejscu to robię. Choć próbowałam działać jak sugerują wątki: http://www.prestashop.com/forums/topic/332918-jak-zmienic-tlo-na-calej-stronie-prestashop-16/ oraz http://cart-help.com/topic/63-background-change-in-prestashop-16/ Proszę pomóżcie! To kwestia nr 1. Mam jeszcze problem nr 2 - z darmową wysyłką, jak w najprostszy sposób ją ustawić? Chcę, aby była darmowa dla produktów zakupionych powyżej 40 funtów. Edited August 20, 2014 by pikaska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Linia 5257 daj background: url('http://www.extremegymsupplements.co.uk/img/tlo.jpg'); Ad.2 Wysyłka > wysyłka > Darmowa wysyłka obowiązuje od: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 Zadziałało, super, dziękuję! Czy da się jeszcze wstawić zdjęcie nr 2 jako tło pod logo i koszyk? bo wtedy mogłabym zrobić jednolite tło przynajmniej wizualnie, bo teraz są jakby 2... coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 Hm ok, to może jeszcze raz, chodzi mi o to, aby wstawić fotkę w ten obszar, który jest pod logo, koszykiem i paskiem menu. JAk to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Jest to linia 5254 zdjęcie powinno być od góry większe o wielkość górnego baneru ponieważ tło jest również pod nim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 (edited) nie jestem pewna, gdzie to wstawić, a może baner z samej góry można zwiększyć w pionie? chodzi mi o to, że potrzebuję wstawić ten sam znak wodny, co mam niżej, pod logo i koszyk... Edited August 26, 2014 by pikaska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Po pierwsze mam wrażenie że działasz na innej stronie a nam podajesz adres innej, po drugie: On 8/26/2014 at 3:07 PM, pikaska said: nie jestem pewna, gdzie to wstawić On 8/26/2014 at 2:30 PM, endriu107 said: Jest to linia 5254... I tak jak wcześniej jest to ten sam plik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 nie, to cały czas ta sama strona http://www.extremegymsupplements.co.uk Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Fakt, zapamiętało mi stary wygląd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 chyba coś udało mi się zmienić, teraz muszę pokombinować, żeby to mi się jakoś w całość ułożyło, bo głowy z logo mam poucinane nie tam gdzie trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 Cudownie, nie wiem czemu zniknęło mi rozwijane menu, wcześniej było ok, teraz to zauważyłam. Walczę jeszcze z przezroczystym logo, plik jest na 100 % z przezroczystym tłem, bez znaczenia czy gif czy png, tło pod nim jest białe, gdzie zmienić na transparentne? Jestem cały czas w global.css Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 logo jest, gorzej z tym menu głównym, gdzie mogło coś się stać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Zapewne w module menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 28, 2014 Author Share Posted August 28, 2014 (edited) W menu sprawdziłam, hm a mam takie pytanie czy ten blok kategorii powinien być w displayNav? bo jesli tak to go tam nie mam... Co do slajdera, jestem tu: Configure "Slider zdjęć na głównej stronie" module wszystko jest powłączane, tak jak było, kiedy działało, z czymś może się to gryzie? Najlepsze jest to, że przestało to nagle działać, a nie grzebałam w żadnym pliku oprócz global.css w templatce, bo wstawiałam tło ... Edited August 28, 2014 by pikaska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 nie, blok kategorii nie powinien być w displayNav. co do slidera, wielce prawdopodobne, być może jakiś inny kod js powoduje błąd, który wysypuje pozostałe skrypty js Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted August 31, 2014 Author Share Posted August 31, 2014 (edited) Po kilku dniach poszukiwań mam dość. Czy istnieje inny moduł menu i slajdera? Tak chyba będzie prędzej... Czas mnie już goni, a to nie działa, a działało. I pojęcia nie mam, gdzie jest błąd. Edited August 31, 2014 by pikaska (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaska Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 Zmieniłam na chwilę skórkę na inną. W niej działał slajder i menu (tylko nie miały tych samych zdjęć i pozycji w menu co na mojej starej skórce). Wróciłam do starej templatki - slajder się naprawił, ale menu z rozwijanymi podkategoriami dalej ani drgnie... Macie jakiś pomysł ? Mogę użyć innego menu ? Chodzi tylko o to by się rozwijało, bo za dużo mam podkategorii Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 16, 2014 Share Posted September 16, 2014 mozesz wykorzystac dowolny moduł, jest cała masa modułów menu / menu kategorii pytanie tylko, czy masz na to odpowiednie środki, bo szczerze mówiąc nic darmowego nie przychodzi mi do głowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts