feronek Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Jak w temacie - chciałabym zainstalować w Presta 1.5 defaultowy theme z 1.6.0.8 (default-bootstrap) czy jest taka możliwość? Ogromnie mi zależy, bo mam już wersję opracowaną w css, dostosowaną do moich potrzeb i nie chciałabym tego robić od początku na innym, nowym szablonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 (edited) Doszłam do tego, że możliwość zmiany tekstów w tym bloku przestaje działaś w momencie założenia innych sklepów w multisklepie. Jak jest jeden w kategorii głównej, to wszystko działa. Jak założę inną kategorię - wszystko działa. Jak założę inny sklep - przestaje działaś (nie można zmienić tych tekstów). :-( >>Przepraszam ten wpis dotyczy innego tematu i nie wiem, czemu się tu zawieruszył :-( << Edited August 12, 2014 by feronek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malinovsky Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Ogólnie nie rozumiem Twojej taktyki. Zrób sobie backup wersji 1.5. Następnie wgraj ją gdzieś i zrób na niej update do 1.6.0.9 i ustaw wszystko żeby działo jak trzeba. Jak wyjdzie wersja 1.6.1 to zrób update na głównym serwerze i wgraj te zmiany , które zrobiłeś na testowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 Moja taktyka jest bardzo prosta - wersja 1.6 ma wiele buguw, mniej modułów itp, itd. i wolałabym działać na wersji 1.5, a mam przygotowany szablon do wersji 1.6, który chciałabym zastosować w 1.5 - cała filozofia. Jednym z buguw wersji 1.6 jest np. blok cms (cmsinfo), który przestaje być edytowalny w momencie gdy założę więcej niż jeden sklep - a tak nie powinno być. Nie jestem koderem, więc nie przerobię tego modułu tak, żeby zawsze miał kontakt z bazą danych, a nie mam czasu żeby czekać aż ktoś to naprawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Quote Moja taktyka jest bardzo prosta - wersja 1.6 ma wiele buguw, mniej modułów itp, itd. i wolałabym działać na wersji 1.5, a mam przygotowany szablon do wersji 1.6, który chciałabym zastosować w 1.5 - cała filozofia. zdecydowana większość aktualnych modułow z prestashop 1.6 nie działa poprawnie w prestashop 1.5, chyba, że mówisz o niestandardowych modułach w każdym razie, aby szablon z 1.6 działał w 1.5 trzeba dużo rzeczy zmienić, zacząć trzeba od plików js dołączonych do frontControllera trzeba go zaktualizować, aby dodawał takie same biblioteki. i tak Cię czeka grzebanie w kodzie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malinovsky Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Dokładnie. Zresztą moduły wszystkie są aktualizowane i będą niedługo działać raczej tylko na 1.6 , a nie na 1.5. Więc polecam zrobić tak jak pisałem, a jak masz jakieś bugi to je zgłoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 Ok, rozumiem i zdaję sobie sprawę, że najlepiej działać na nowszych wersjach. To może podpowiecie mi co można zrobić z blokiem informacji CMS (Własny blok informacyjny CMS - taką ma nazwę w Presta), ponieważ kiedy dodaję kolejny sklep (opcja Multistore) to ten blok przestaje być edytowalny - można wejść w edycję ale żadne zmiany nie są zapisywane (m.in. z tego powodu pomyślałam o zmianie na 1.5). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 możęsz jeszcze napisać z jakiej wersji CMS BLOCK korzystasz w chwili obecnej? (tam gdzie są te błędy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feronek Posted August 13, 2014 Author Share Posted August 13, 2014 (edited) Wersja najnowsza (ta, defaultowo ładowana z Presta 1.6.0.9). Z konfigurowaniem modułu kombinowałam już na różne sposoby. Najpierw konfigurowałam dla wszystkich sklepów, później dla poszczególnych - za każdym razem ten sam efekt (nie można zapisać zmian). Zapisywanie jest możliwe wyłącznie wówczas, gdy jest tylko jeden sklep. Nie ma też znaczenia czy nowy sklep jest w grupie defaultowej czy w nowo utworzonej grupie - zmian w treści "Własnego bloku informacji CMS" dokonać się nie da Odinstalowanie i zainstalowanie na nowo też nie pomaga Edited August 13, 2014 by feronek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekM Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu bo mam podobne pytanie. Jak mogę zrestartować szablon strony bądź cały panel? Isnieje taka funkcja ? Czy trzeba od nowa instalować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts