danieloxs Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Pojawił się duży problem: Po kliknięciu przycisku "Do koszyka" w wyskakującym oknie wszystko jest po angielsku zamiast po polsku. Cache i bufor wyczyszczone... Jaka może być przyczyna, jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 danieloxs Posted August 11, 2014 Author Share Posted August 11, 2014 Macie jakieś pomysły? sprawa pilna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 12, 2014 Share Posted August 12, 2014 Pojawił się duży problem: Po kliknięciu przycisku "Do koszyka" w wyskakującym oknie wszystko jest po angielsku zamiast po polsku. Cache i bufor wyczyszczone... Jaka może być przyczyna, jak to naprawić? tłumaczenia są kompletne? sprawdzałeś w lokalizacja > tłumaczenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tmk29121992 Posted October 3, 2014 Share Posted October 3, 2014 Mam ten sam problem. Tłumaczenia są w panelu admina, język jest ustawiony na polski a koszyk nadal wyświetla się po angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 trekkingshop.pl Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 I ja się podepnę - przetłumaczone u mnie na sklepie www.trekkingshop.pl. Nawet próbowałem dodać ręcznie plik z tłumaczeniem do katalogu blockcart. Wtedy znikajanawet angielskie napisy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Nawet próbowałem dodać ręcznie plik z tłumaczeniem do katalogu blockcart. Wtedy znikajanawet angielskie napisy... Ręczne dodawanie tłumaczenia nic nie da, bo składnia tłumaczeń musi być następująca: $_MODULE['<{blockcart}NAZWA_TWOJEGO_SZABLONU>blockcart_c2e1362a9710a3dd86f937c2ea1f336d] = 'Blok koszyka'; Masz zakupiony szablon, którego twórca mało dbał o standardy fraz zawarte w presta i nie ma polskich tłumaczeń dużej częsci modułów. Zresztą nawet jak te sprzedawane szablony mają niby polskie tłumaczenia, to są to z goole translatora i jest to jeden wielki bełkot Lokalizacja -> Tłumaczenia Wybierasz tłumaczenia zainstalowanych modułów i poniżej koniecznie swój szablon Wtedy ujżysz ile jeszcze pracy przed tobą Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 BlackSkull Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ręczne dodawanie tłumaczenia nic nie da, bo składnia tłumaczeń musi być następująca: $_MODULE['<{blockcart}NAZWA_TWOJEGO_SZABLONU>blockcart_c2e1362a9710a3dd86f937c2ea1f336d] = 'Blok koszyka'; Masz zakupiony szablon, którego twórca mało dbał o standardy fraz zawarte w presta i nie ma polskich tłumaczeń dużej częsci modułów. Zresztą nawet jak te sprzedawane szablony mają niby polskie tłumaczenia, to są to z goole translatora i jest to jeden wielki bełkot Lokalizacja -> Tłumaczenia Wybierasz tłumaczenia zainstalowanych modułów i poniżej koniecznie swój szablon Wtedy ujżysz ile jeszcze pracy przed tobą Przed napisaniem postu zrobiłem tłumaczenie - 850 fraz. I stąd wlaśnie moje zdziwienie połaczone z rezygnacją, ze nie do końca to działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Przed napisaniem postu zrobiłem tłumaczenie - 850 fraz. I stąd wlaśnie moje zdziwienie połaczone z rezygnacją, ze nie do końca to działa... Ale wykonałeś tłumaczenie przez panel admina dla swojego szablonu? I którą wersję presty masz zainstalowaną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 BlackSkull Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Jasne. Wersja PrestaShop 1.6.0.11. Tłumaczenie robione na szablonie zakupionym - musiałem wpisać/wkleić wszystkie frazy. Więc mam pewność, że to było na właściwym szablonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Ta wersja ma bugi jeśli chodzi o funkcje tłumaczenia. Albo wykonaj aktualizację presty, albo załataj błędy w klasie Translate.php i w kontrolerze AdminTranslationsController.php. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 BlackSkull Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 O kurczę. Nie wiem czy szablon mi się na innej wersji nie położy. A jako, że raczej moje umiejetności nie pozwolą na grzebanie w kodzie moje zapytanie brzmi: ktoś coś pomoze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Szablon nie powinien sie rozjechać, skorzystaj z one-clicka a wcześniej utwórz sobie kopie bezpieczeństwa plików i bazy, jeśli coś pójdzie nie tak to bez problemu powrócisz do poprzedniej wersji sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 trekkingshop.pl Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Zrobione za pomocą 1-clicka. Dzięki za pomoc. Teraz tylko rozwinąć sklep i powinno hulać. Co nie oznacza, że nie będę snuł się po forum i przytruwał o niebanalne problemy. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
danieloxs
Pojawił się duży problem: Po kliknięciu przycisku "Do koszyka" w wyskakującym oknie wszystko jest po angielsku zamiast po polsku. Cache i bufor wyczyszczone...
Jaka może być przyczyna, jak to naprawić?
12 answers to this question
Recommended Posts