gubtan Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni a következőkben: - adott egy webáruház, ahol a termékeknél a kombinációk száma az alábbiak szerint alakul: 2*2*2*2*150 - eddig használtuk a "Termék testreszabása" funkció szövegmezőit, hogy a vevők a 150 elemből maguk írták be, amit szeretnének - változtatni szeretnénk és kicsit kedveskedni a vevőinknek, azért ezt a 150 elemet vagy legördülő listában vagy rádió-gombokkal szeretnénk megoldani - sőt, ha az is megoldható lenne, hogy ez az egész blokk felkerüljön az ár környékére a kosár-gomb hoz közel az lenne a végső cél. Már lassan hetek óta google-zok, de nem találtam megoldást a fentiekre. Kérlek benneteket, hogy adjatok segítséget, mert ez a rengeteg kombináció a sírba tesz. PS.: 1.5.5.0 Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: gubtan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Encsike Posted August 9, 2014 Share Posted August 9, 2014 Szia, ha jól értem amit irtál, akkor ezt tudja a presta alapból, az a megoldás nem jó? ha leírod kicsit konkrétabban lehet jobban fogom érteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 10, 2014 Share Posted August 10, 2014 Tudnál linket dobni, ahol láthatjuk ezt működés közben? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) Ez engem is érdekelne. Anno szívtam én is ezzel... A kombináció generátor lenne a megoldás, amit a presta tud, de ennyi kombinációtól szimplán lehal. Nálam is a "Termék testreszabása" menüpontnál írják be kézzel az ügyfelek az értékeket. Egyébként ha jó sejtem a /controllers/front/ProductController.php-ben lesz a megoldásIlletve a Product.tpl ... bár nem mélyedtem még bele. Edited August 11, 2014 by sptkyle (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 (edited) de ennyi kombinációtól szimplán lehal. xD xD xD ezen mekkorát nevettem :D Edited August 11, 2014 by pattila01 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamieoliver Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 (edited) Sziasztok! Végül is van a kérdésre megoldás? Nekem egy kívánság pizzánál lenne szükségem a legördülőre. Nehogy már az ügyfél irogassa be mit szeretne a pizzájára... Edited August 13, 2014 by jamieoliver (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 @jamieoliver Persze hogy van megoldás. Amit itt említettek is. A termékeken belül a kombinációknál megtalálod. Viszont a 150 variációnál a kombináció generátor valóban megizzasztja a szervert. Ha nem birkózik meg vele, akkor kézzel még mindig lehet rögzíteni a kombinációkat ...kissé ugyan fáradságos munka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 (edited) @diakro: Az eredeti kérdezőnél 2*2*2*2*150 kombináció lenne. Az 2400 kombináció/ termék. Azt azért állítgatná kézzel egy darabig. (bár valóban működne) Ilyen mennyiségnél a generátor már felejtős az tuti.Eddig nem volt időm foglalkozni a kérdéssel. Én a Termék testreszabása lapon található szövegmezőket cserélném előre beállított értékű lenyílóra... bár nem a legelegánsabb megoldás, és nem is feltétlen egyszerű, ha valamelyik értéknek hatással kellene lennie az árra, vagy a súlyra. (hétvégén körbejárom én is kicsit a témát, hátha sikerül jutnom valamire)Szerk.: Az jutott még eszembe, hogy ha jól emlékszem a combination generator alapvetően működik nagy kombinációnál is, csak a szerveren beállított sql limit miatt akad le egy idő után. Ez talán kiküszöbölhető, ha az aktív shopról csinálunk egy 1:1 copy-t localba. (természetesen a megfelelő infók átírásával), majd egy magas SQL timeout értéket megadva generálunk kombinációt. (mivel ugye ha a saját gépet fogja meg a művelet, az nem nagy para), majd a keletkezett adatbázist visszatöltjük. Nem próbáltam, de elméletileg még működhet is. Edited August 15, 2014 by sptkyle (see edit history) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Én régebben foglalkoztam vele, és találtam legalább három négy modult az addons-on ami ezt a célt szolgálta. Én inkább azoknak néznék utána. Nem hinném, hogy nagy összegről volna szó. Ha pedig igen, még mindig költséghatékonyabb feldobni ide az ötletet, hogy megvesszük közösbe... mindenki beleadja a maga részét és akkor mindenki boldog. Sptkyle-nak igaza van localhostot illetően, de ha visszakerül a db az éles szerverre akkor sem lesz használható. Minimum egy jobb VPS kéne ahhoz, hogy ne 8+ másodperces betöltési ideje legyen egy-egy kombinációs terméknek. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 így most hirtelen: http://www.presto-changeo.com/en/80-mass-combination-editor.html => meg kéne nézni demóban, mit is tud pontosan http://www.prestashopmanager.com/useful-articles/additional-features/prestashop-mass-changers/prestashop-mass-combination-changer/ => a jól ismert store manager... nem tudom kellőképp használható volna-e a problémára, de esélyes http://tools.latorante.name/prestashop-combinations-generator => ezt meg önmagában is érdemes megnézegetni, hasznos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Én régebben foglalkoztam vele, és találtam legalább három négy modult az addons-on ami ezt a célt szolgálta. Én inkább azoknak néznék utána. Nem hinném, hogy nagy összegről volna szó. Ha pedig igen, még mindig költséghatékonyabb feldobni ide az ötletet, hogy megvesszük közösbe... mindenki beleadja a maga részét és akkor mindenki boldog. Sptkyle-nak igaza van localhostot illetően, de ha visszakerül a db az éles szerverre akkor sem lesz használható. Minimum egy jobb VPS kéne ahhoz, hogy ne 8+ másodperces betöltési ideje legyen egy-egy kombinációs terméknek. Na ebbe nem gondoltam bele... jogos.... sorry. A Store Managert próbáltam még tavaly... (bár nem a kombinációs részét) Profin kivitelezett asztali program, ám végül nem került megvásárlásra, vannak hiányosságai. Bár az pozitív, hogy pl a változtatásokat local-ban tárolja, és gombnyomásra (vagy időzítésre) tölti fel a szerverre. (így nem kell minden pici változtatásnál a szerverkommunikáció miatt várni) Bár nem teljesen értem, hogy ez a progi milyen módon oldaná meg a kérdező problémáját... ez is max kombinációkat tud generálni. Egyébként elég combos ára van, és gépenként kell fizetni a license-t. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 15, 2014 Share Posted August 15, 2014 Igen, a Store Manager. Régen foglalkoztam vele import-export téren, akkor jól teljesített, de csak demó volt. Nekem sincs tapasztalatom abban, hogy a kombinációkat hogy s mint kezeli. Le kéne tölteni még egyszer. Egyébként az eredeti kérdező még mindig nem linkelt ha jól láttam. Szívesen megnézném magamnál, vagy saját szerveren a legenerálási és betöltési időt maradva az eredeti példánál. Könnyen lehet, hogy generátort használva nem is lesz annyira vészes egy erősebb vason. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubtan Posted August 15, 2014 Author Share Posted August 15, 2014 Igen, a Store Manager. Régen foglalkoztam vele import-export téren, akkor jól teljesített, de csak demó volt. Nekem sincs tapasztalatom abban, hogy a kombinációkat hogy s mint kezeli. Le kéne tölteni még egyszer. Egyébként az eredeti kérdező még mindig nem linkelt ha jól láttam. Szívesen megnézném magamnál, vagy saját szerveren a legenerálási és betöltési időt maradva az eredeti példánál. Könnyen lehet, hogy generátort használva nem is lesz annyira vészes egy erősebb vason. Attila! PM ment! Üdv: gubtan Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamieoliver Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Köszönöm a válaszokat! Nem igazán jutottam előrébb a dologgal,de mindegy. Ez a kombinációs dolog nem egészen tiszta. Jamie Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Ha lesz valami használható eredmény akkor mindenképp közzétesszük 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 18, 2014 Share Posted August 18, 2014 Köszönöm a válaszokat! Nem igazán jutottam előrébb a dologgal,de mindegy. Ez a kombinációs dolog nem egészen tiszta. Jamie A "kombinációs dologban" mi az ami nem tiszta? Kívánságpizzánál sztem nincs olyan sok féle feltét, tudnád használni a prestashop ezen funkcióját. Az eredeti problémával sajnos hétvégén sem sikerült foglalkoznom. @gubtan: A lenyílóknak (vagy rádió gomboknak) kell nálad valamilyen hatással lenniük a termékre (ár, súly...stb.) vagy az csak plusz információ lenne a megrendelésről? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamieoliver Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 (edited) A "kombinációs dologban" mi az ami nem tiszta? Kívánságpizzánál sztem nincs olyan sok féle feltét, tudnád használni a prestashop ezen funkcióját. Az eredeti problémával sajnos hétvégén sem sikerült foglalkoznom. @gubtan: A lenyílóknak (vagy rádió gomboknak) kell nálad valamilyen hatással lenniük a termékre (ár, súly...stb.) vagy az csak plusz információ lenne a megrendelésről? Semmi! Nem tudtam, hogy működik. Megcsináltam a kombinációt két termékhez 4x18 feltéttel. Tíz perc múlva felfüggesztették a tárhelyet a magas forgalom miatt. A szolgáltató üzenete: Felfüggesztés oka: spamel mint állat Edited August 19, 2014 by jamieoliver (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Amit írok, előre bocsátom, nem lesz segítség. Lehet, hogy félreértettem a dolgokat, de nem értem, miért spammelné a hálózati forgalmat ez. Vagy a termék betöltésénél töltődik be 1x(!) a feltétlista, vagy (hülyeség, de) minden egyes lebillenésnél ajaxszal, de ez akkor sem spammelheti véleményem szerint. És ez teljesen független attól, hogy hány lebillenő menüd van, és abban hány elem. Max a kezdeti termékbetöltést hosszabbítaná meg 34 mikrosecundummal... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Dehogy értetted félre Én szó szerint kacagtam mikor olvastam a spammelést. Vagy a szolgáltató tudása van a béka segge alatt vagy hülyének nézik jamieoliver barátunkat. Magas forgalom? És mi generálta a magas forgalmat? A pesti dugó? Miben nyilvánul meg a magas forgalom? Vicc az egész Ha tényleg ez történt, akkor annak a statisztikában (cpanel elsősorban) látszódnia kell. Azon kívül meg lassan szerintem el kéne felejteni az osztott tárhelyeket... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolcsi Posted September 18, 2014 Share Posted September 18, 2014 A kombinációkra a megoldás: Attribute Wizard Pro én is ezt használom bár fizetős cucc.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts