kaju007 Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Witam Muszę przygotować sobie serwer pod prestę 50k produktów. Teraz bardziej chodzi jakie php czy cgi czy fastcgi ? Jaki akcelerator najlepszy memcached, APC. Jak na razie mam 4x3ghz i 4gb ram zauważyłem że to za mało bo szybko dochodzi pod kreskę (php memory bez limitu) Chcę zrobić dobrą konfigurację pod prestę. Proszę o informacje jak ktoś już testował rożne rozwiązania i co by było najlepsze żeby sklep zasuwał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oidnus Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Zacznij od optymalizacji bazy danych rozwiązuje 98% problemów przy takiej maszynie i wielkości sklepu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaju007 Posted August 10, 2014 Author Share Posted August 10, 2014 Możesz rozwinąć myśl o optymalizacji? Ja używałem mysqltuner.pl do ustawień mysql. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oidnus Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Dzieki za linka nieznalem napewno przetestuje. Chodziło mi o to że ludzie w wiekszości przypadków koncentrują sie tylko na optymalizacji php ignorując zupełnie ustawienia mysql a domyślna konfiguracja mysql potrafi zabić nawet najlepszy serwer dedykowany. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts