szafir21 Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Jak mogę ustawić przy jednym produkcie możliwość wyboru jego długości ?Przy zakupie łańcuszka chciałam aby widniała możliwość wyboru jego długości tak jak tutaj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 john54 Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Jeżeli to ty ustawiasz jakie rozmiary mają być to użyj atrybutów, chyba że to klient ma mieć możliwość wpisywania Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted August 8, 2014 Author Share Posted August 8, 2014 Taką możliwość ma mieć klient po wejsciu w dany produkt chcę aby miał możliwość wyboru długości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 a czy ta długość ma wpływać na cenę? bo jeżeli tak - to takiej funkcji w preście jak narazie nie ma (w standardzie). jeżeli nie, to można zastosować zakładkę customization ze strony edycji produktu i dodać dwa pola tekstowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Piszesz że klient ma mieć wybór, jednak screen przedstawia że to ty decydujesz o tym jakie są długości, więc tak: jeśli mają to być długości typu 50cm, 55cm, 60cm, ty to definiujesz jako atrybuty, jeżeli ma to być zakres np. od 1 cm do 100 cm wtedy zamiast atrybutów podajesz cenę za 1 cm i klienta wybierając 53 sztuk zamawia 53 cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted August 8, 2014 Author Share Posted August 8, 2014 Endriu107 - screen przedstawia obraz jaki wyświetla się kupującemu przy produkcie i wtedy zaznacza on ile sztuk chce łańcuszka o długości 50 cm a ile o długości 55 cm więc to klient ma wybór którą długość chce i w jakiej ilości. Vekia - jak mogę tą zakładkę o której piszesz wyżej zrobić ?? Bo długość nie ma wpływu na cenę w tym przypadku. Po prostu chce aby przy zamawianiu klient miał możliwość wyboru który łańcuszek [jaką długość] chce kupić i w jakiej ilości. Nie chcę pisać w notatce żeby klienci po kupnie pisali mi w mailu jaką długość chcą .... mam nadzieję że dobrze i jasno się wypowiedziałam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 Endriu107 - screen przedstawia obraz jaki wyświetla się kupującemu przy produkcie i wtedy zaznacza on ile sztuk chce łańcuszka o długości 50 cm a ile o długości 55 cm więc to klient ma wybór którą długość chce i w jakiej ilości. Czyli odpowiedź na twoje pytanie jest w drugim poście, klient ma wybór ale to ty decydujesz o długościach z których klient może wybierać. Skorzystaj z atrybutów posiadają wystarczające opcje do tego co chcesz osiągnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 8, 2014 Share Posted August 8, 2014 ile tych atrybutów (długości) ma być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted August 12, 2014 Author Share Posted August 12, 2014 od 2 do 8 mniej więcej .... i jak to wszystko mam skonfigurować jak można krok po kroku Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 więc jak mam to zrobić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 8 atrybutów to już sporo przy kilkuset produktach będzie bardzo bardzo dużo kombinacji, sklep może zamulać. musimy się zastanowić w jaki sposób chcesz to rozwiązać jeżeli długość łańcuszka nie wpływa na cenę - zrezygnowałbym z atrybutów w celu odciążenia sklepu i zastosował te "customization fields" (zmienił je przy okazji z <textarea> na <input>) z drugiej strony, skoro chcesz ręcznie (jako właściciel sklepu) wprowadzić możliwość wyboru tylko kilku wariantów, to customization fields odpada, i pozostają atrybuty trudno to będzie pogodzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted August 14, 2014 Author Share Posted August 14, 2014 Opiszę to najdokładniej jak tylko mogę Klient chce kupić łańcuszek -> wchodzi w dany splot -> i teraz musi mieć możliwość wybrania długości [która nie wpływa na cenę] nie chcę a żeby w wiadomościach do zamówienia musiał mi pisać jaką długość łańcuszka mam mu wysłać. Tyczy się to też pierścionków, po wejściu w dany model chce aby miał możliwość wyboru jego rozmiaru. W przypadku łańcuszków są to długości: 42/45/50/55/60/70/80 pierścionki: od 9 do 23 czyli 9,10,11,12 ........23 Jest z tego jakieś wyjście godne polecenia nie zamulające sklepu ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 14, 2014 Share Posted August 14, 2014 Tylko atrybuty ci zostają, żeby sklep nie zamulał to inwestycja w AWP będzie raczej obowiązkowa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted August 19, 2014 Author Share Posted August 19, 2014 AWP tzn ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted August 19, 2014 Share Posted August 19, 2014 attribute wizard pro, absolutnie niezbędny moduł w przypadku kiedy chcemy korzystać z dużej ilości atrybutów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
szafir21
Jak mogę ustawić przy jednym produkcie możliwość wyboru jego długości ?
Przy zakupie łańcuszka chciałam aby widniała możliwość wyboru jego długości tak jak tutaj:
14 answers to this question
Recommended Posts