effectdesign Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Witam.Dosyć dziwny problem, także się męczę od jakiegoś czasu.Chodzi mi o to, że mamy wygląd na trzy produkty w rzędzie, a chciałbym zrobić na cztery w rzędzie.Produkty mają być cztery w rzędzie wewnątrz kategorii produktów w wyglądzie siatki. Znalazłem już podobny wątek ale grupuje po cztery z tym, że trzy są na górze, a jeden na dole i nie za bardzo działa tamto rozwiązanie.Jeśli byłby w stanie mi ktoś pomóc to byłoby super ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Podawałem już rozwiązanie: http://www.prestashop.com/forums/topic/311745-ask-show-product-with-4-column-at-the-categories/?do=findComment&comment=1596943 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 nie wiem czy zmiana styli bootstrapa to dobry pomysł lepiej chyba zmienić col-md-4 na col-md-3 w pliku tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted August 29, 2014 Author Share Posted August 29, 2014 (edited) On 8/7/2014 at 11:50 AM, vekia said: nie wiem czy zmiana styli bootstrapa to dobry pomysł lepiej chyba zmienić col-md-4 na col-md-3 w pliku tpl Witam. Jest rozwiązanie. Podziele się. 1) Odnajdujemy plik product-list.tpl w katalogu: themes/default-bootstrap/product-list.tpl 2) W plikiu odnajdujemy linię 25. {if isset($products) && $products} {*define numbers of product per line in other page for desktop*} {if $page_name !='index' && $page_name !='product'} {assign var='nbItemsPerLine' value=3} {assign var='nbItemsPerLineTablet' value=2} {assign var='nbItemsPerLineMobile' value=3} {else} {assign var='nbItemsPerLine' value=4} {assign var='nbItemsPerLineTablet' value=3} {assign var='nbItemsPerLineMobile' value=2} {/if} 3) Zaznaczony fragment zmieniamy zamiast 3 na 4 4) Odnajdujemy plik global.css w katalogu themes/default-bootstrap/css/global.css i szukamy linii okolice 160. .col-MD-4 { width: 25%; } Ten sposób działa, ale trzeba jeszcze zmodyfikować widok sortowania w liście. Edited August 29, 2014 by effectdesign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted August 29, 2014 Author Share Posted August 29, 2014 A udało się kmuś zmodyfikować wygląd prduktów w liście.Pomiędzy siatką i wyglądem listy są jakieś zależnościJakby w tym temacie ktos doradził Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 .col-MD-4 { width: 25%; } a czy to czasami nie zmienia wartośći dla pozostałych elementów strony? te style są wykorzystywane niemal wszędzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted August 30, 2014 Author Share Posted August 30, 2014 On 8/29/2014 at 11:45 AM, vekia said: .col-MD-4 { width: 25%; } a czy to czasami nie zmienia wartośći dla pozostałych elementów strony? te style są wykorzystywane niemal wszędzie Zmienia właśnie ten drugi wygląd też Właśnie pracuję jak to zrobić żeby był oddzielny styl dla drugiego widoku. Chyba, że wiesz jak zmienić ten drugi widok Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 w product-list.tpl col-md-4 trzeba zmienić na col-md-3 unikniesz wtedy zmiany pozostałych elementów a zmiana dotyczyć będzie wyłącznie listy produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 On 8/30/2014 at 6:05 PM, vekia said: w product-list.tpl col-md-4 trzeba zmienić na col-md-3 unikniesz wtedy zmiany pozostałych elementów a zmiana dotyczyć będzie wyłącznie listy produktów. Heh. Właśnie tak zrobiłem, Widok mojej listy wygląda teraz tak jak w screenie. Siatka wygląda dobrze są cztery produkty w rzędzie Powiem też że zmiana stylu dla col-md-3 nie przynosi efektów. Zmiana wielkości na 33.333 % daje wynk podobny z tym, że siatka produltów już nie jest na cztery tylko na dwie kolumny Nie wiem, może coś robię źle Link to comment Share on other sites More sharing options...
effectdesign Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 Temat zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts