sptkyle Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 (edited) Sziasztok. Nem volt egyszerű nevet adni a topicnak. Belefutottam ismét egy problémába, aminek egy ideje nem találom a megoldását, gondoltam hátha találkozott már valaki vele. (használtam a keresőt itt is, máshol is, de úgy tűnik másnál ez nem gond) Adott egy prestashop (1.5.2.0) amin azt a funkciót szeretném kikapcsolni, hogy termékoldalon a termékképekre kattintásnál a kép nagyított verziója bejön középre (a háttér elsötétedik) Ezt a fancybox funkciót kapcsolnám ki. (1-es csatolt kép) Tehát ha valaki rákattint egy termékképre, ne nagyon történjen semmi. A termékeknél több kép is van, (thumb-okként meg is jelennek), amik között lehet is váltani ra rájuk viszik az egeret. A termékeknél egyébként egy jól működő jqzoom megy (2-es csatolt kép) ... kivéve persze ha a a thumb-ra rákkattint valaki, mert akkor ugye az 1. képen látható dolog történik, így nincs zoom.Kicsit lehet bonyolultan fogalmaztam, pedig biztosan piszok egyszerű a dolog. Van tippje valakinek merre keressek? (js nem az erősségem, ez meg ha jól sejtem az lesz)(válaszokat előre is köszönöm) Üdv: Kyle Edited August 5, 2014 by sptkyle (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 4, 2014 Share Posted August 4, 2014 Kedves Kyle, réges rég, egy messzi messzi galaxisban... na jó nem, de emlékszem rá, hogy régen volt szó a fancybox kikapcsolásról. Bár könnyen lehet, hogy 1.4 alatt volt. Lényeges kérdés: a téma default? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Szia. Köszönöm a gyors reakciót. Akkor nekiugrok még egyszer a a keresőknek, elnézést (pedig az volt az első, hogy igyekeztem mindenhol rákeresni)Nem default, az Alysum template némileg átszabott változata fut. De ha a default template-ben meglenne a helye, sztem onnan már boldogulnék. Üdv: Kyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 Ugyan, ne viccelj segít az ember ahol tud. Meglesem majd én is, szerintem könnyen kiiktatható. Vagy szép módszerrel, vagy kevésbé szép módszerrel (js törlés és egyéb finomságok) Ha lesz egy kis időm délután rálesek xampp alatt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Köszönöm előre is. a controllers/front/ProductController.php -ban turkáltam egy keveset, ami kikapcsolta a fancybox-ot, de a jqzoom-ot is kinyírta. Ekkor jöttem rá, hogy nagyon sok helyen kicsit sem értem a prestashop felépítését/működését. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 (edited) no, meglestem. Milyen megoldás érdekel? Mert ha a legparasztabb, legprimitívebb is megteszi, akkor: "\js\jquery\plugins\fancybox\" => ezen az útvonalon lévő "jquery.fancybox.js" -t nyírd ki. Mondjuk nevezd át: "jquery.fancybox.jsE", és így már nem fogja megtalálni a presta. Nevezd át és nézd meg, működik-e. Illetve azt nézd meg, hogy nem működik-e! szerk.: most nézem, így a thumbnail-eket most szerver alapon szeretné megnyitni. Még mindig teheted azt, hogy a product.tpl-ből kikommenteled az a href-es részt és meg is van oldva a probléma. Ha valamiért nem lenne jó, akkor nézünk valami elegánsabb megoldást szegény fancybox kiiktatására.Mert valljuk be, a fenti elég retek Edited August 5, 2014 by pattila01 (see edit history) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sptkyle Posted August 5, 2014 Author Share Posted August 5, 2014 Azt nem mondod, hogy csak a legkézenfekvőbb megoldás nem jutott eszembe? Sírok...Igen, ez még apró probléma, de már nem olyan vészes, és számomra is megoldható. A thumb linkeket kiszedem, meg idővel majd körbenézek, hogy maga a fancy-hívás ne legyen.De perpillanat tökéletes ennyi.Nagyon köszönöm a segítséget, és sorry a noob kérdésért. Kellemes napot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted August 5, 2014 Share Posted August 5, 2014 örülök, hogy segíthettem. Megtennéd, hogy belikeolod a hozzászólást ami a megoldást tartalmazta majd a [MEGOLDOTT] szót beleírod a topic nevébe?Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts