danieloxs Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Witam Was serdecznie!Rozpoczynam pracę z Prestashop, przesiadam się z Virtuemart. Odpowiedź na moje pytanie jest zapewne banalna, a pytanie brzmi: w którym miejscu na zapleczu można przełączać się z domyślnego szablonu na własny? Nie znalazłem ifnormacji oprócz tych o modyfikacji orginalnych plików.Zmodyfikowałem szablon domyślny, skopiowałem do katalogu themes/nowy_szablon, chciałbym mieć możliwość przełączania na zapleczu między szablonami. Szukałem w Preferencje > Szablony jednak nie widzę nowego szablonu ani miejsca gdzie można go wskazać... Czy nie powinien być widoczny na liście obok tych które można wyszukać na PrestaShop Addons? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 preferences > themes (ustawienia > szablon) następnie ADD NEW THEME następnie CREATE NEW THEME i wypełniamy formualrz odpowiednimi danymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloxs Posted August 2, 2014 Author Share Posted August 2, 2014 Dziękuję za podpowiedź, teraz widzę Trochę to schowane było dla poczatkującego... Niestety gdzieś przy wcześniejszych "działaniach" zniknął default-bootsrap, nie ma go naliście. Jak go można przywrócić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 jeżeli został usunięty (np. katalog, albo wpis o szablonie) to przywrócić go można jedynie w taki sam sposób jak dodajesz inne szablony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts