youmen Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Proszę, podpowiedzcie poczatkującemu w PrestaShop. Mam sklep, oparty na domyślnym szablonie z PrestaShop 1.6. Na dole domyślnie jest moduł Newslettera. Chciałbym go na wszystkich stronach przenieść na górę - między "Blok informacji kontaktowych", a nagłówek strony. Niestety nie mogę tego zrobić po prostu przeciągając w "edycji na żywo" bo moduł newslettera nie ma uchwytu do przesuwania. Proszę, naprowadźcie mnie jak powinienem zmienić pozycję tego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 powiem szczerze że nie wiem o które konkretnie miejsce chodzi tutaj: ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
youmen Posted August 3, 2014 Author Share Posted August 3, 2014 Tak, dokładnie, chodzi o przeniesienie całego paska "Newsletter" z dołu w miejsce w które wskazałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 w pliku modułu: blocknewsletter.php pod tekstem: public function hookFooter($params) { return $this->hookDisplayLeftColumn($params); } dodaj: public function hookTop($params) { return $this->hookDisplayLeftColumn($params); } następnie w moduły > pozycje kliknij w button "transplant" / "przeszczep moduł" zobaczysz stronę do przemieszczenia modułu w nowy hook, z listy wybierz block newsletter, z listy hookow wybierz displayTop następnie w moduły > pozycje odszukaj listy modułów "displayTop" i przenieś block newsletter z samego dołu - na samą górę ostatnim elementem będzie dostosowanie styli css tak, aby blok wyświetlał się zgodnie z Twoimi oczekiwaniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
youmen Posted August 4, 2014 Author Share Posted August 4, 2014 Działa, dziękuję Ci bardzo za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lea_123 Posted February 26, 2017 Share Posted February 26, 2017 Witam, Mam podobne pytanie, a mianowicie jak przenieść newsletter do paska nav na samej górze strony? PS 1.6.1.4 Chodzi mi o pozycję między nr telefonu a 'kontakt z nami' W przeszczepieniu modułu newsletter nie pojawia się ten blok nav. Próbowałam analogicznie do powyższego rozwiązania ale nadal mi się nie wyświetla blok. Czy mogę prosić o podpowiedź co gdzie wkleić? A przy okazji, gdzie można zmienić styl (zwłaszcza szerokość) jak już wkleję ten newsletter? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts