qwarantanna Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Dotyczy strony http://www.tricentre.pl/13-stroje-triathlonowe Jak w stopce zrobić aby lista kategorii była w kolumnie po prawej tam gdzie pisze kategorie - a nie tam gdzie jest ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Musisz to zmienić w stylach, albo zmień width:100% na max-width, ewentualnie usuń float:left. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 selljus.pl Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Należy zainstalować blok promocji w stopce / dodać pozycję dla stopki aby wyświetlał się w tym miejscu. Zaplecze -> moduły -> pozycje -> przemieszanie modułu (przycisk na zielonym pasku).Wybieramy blok kategorii -> dodaj do: displayFooter ....Teraz blok powinien wyświetlać się w stopce.----------------------Jak przejdziemy do moduły -> pozycje .. możemy zamieniać bloki kolejnością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 qwarantanna Posted July 29, 2014 Author Share Posted July 29, 2014 Należy zainstalować blok promocji w stopce / dodać pozycję dla stopki aby wyświetlał się w tym miejscu. Zaplecze -> moduły -> pozycje -> przemieszanie modułu (przycisk na zielonym pasku). Wybieramy blok kategorii -> dodaj do: displayFooter .... Teraz blok powinien wyświetlać się w stopce. ---------------------- Jak przejdziemy do moduły -> pozycje .. możemy zamieniać bloki kolejnością. niestety nie zadziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 Po pierwsze sprawdź czy twój temat ma stworzoną templatkę kategorii dla footera (z tego co widzę to nie ma). Templatki stopki nie są identyczne z templatkami bocznymi. W katalogu: /themes/twoj_temat/modules/blockcategories/ powinien być plik blockcategories_footer.tpl Jeśli nie ma, to albo poproś twórcę szablonu o domodzenie tej templatki, albo zrób ją sam wzorując się na templatce np. blockmyaccountfooter.tpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 qwarantanna Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 Nie radzę sobie z tym, może inaczej zatem - Jak usunąć te kategorie ze stopki całkiem ? Bo teraz nie są tam potrzebne -----> strona http://www.tricentre.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Moduły > Pozycje > displayFooter > odczep blok kategorii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 qwarantanna Posted August 20, 2014 Author Share Posted August 20, 2014 NOOO Bajka - działa, wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kylo Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 można też w moduły>blok kategorii> wyświetlaj w stopce Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzychkam55 Posted December 19, 2014 Share Posted December 19, 2014 Podłączę się do tego topic'a jeśli pozwolicie Do tej pory siedziałem w Joomli i Virtuemart ale doszedłem do wniosku że czas na zmianę - lepiej później niż wcale Mam takie pytanie :czy można w stopce zastąpić blok kategorii innym - konkretnie takim, w którym będę mógł przypisać w nim swoje linki organizacyjne typu - regulamin, zwroty i reklamacje i takie tam. ?? oprogramowanie to: prestashop 1.6.0.9 templatka - Blackhawk 3.0 jeśli wyłączę kategorie stopka się rozjeżdża - więc wydaje mi się że w to miejsce należałoby coś wstawić - Blok linków można do lewego lub prawego panelu do footer'a nie wpuszcza. Pewnie są na to jakieś sposoby ale mi niestety chyba skończyła się wiedza czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć ?? Pozdrawiam Krzysiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Właściwie to wystarczy do kontrolera modułu dopisać obsługę hooka stopki i wtedy będziesz mógł go tam umieścić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzychkam55 Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Właściwie to wystarczy do kontrolera modułu dopisać obsługę hooka stopki i wtedy będziesz mógł go tam umieścić. Endriu107 - dzięki za podpowiedź dodałem obsługę hooka - wywaliłem kategorie a wstawiłem sobie moduł z linkami trochę musiałem pogrzebać w kodzie trzeba było uzupełnić kilka klas zeby się z CSS'em dogadać ale jakoś sobie poradziłem Jeszcze raz dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
qwarantanna
Dotyczy strony http://www.tricentre.pl/13-stroje-triathlonowe
Jak w stopce zrobić aby lista kategorii była w kolumnie po prawej tam gdzie pisze kategorie - a nie tam gdzie jest ?
11 answers to this question
Recommended Posts