kaju007 Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 (edited) Witam Mam około 30k produktu do zaimportowania wraz z kategoriami. Kiedy zaczynam import to zapis mysql na dysk wynosi tylko 5MB/s procesor obciążony 50% jak można przyśpieszyć tą prędkość zapisu? Dyski mam SSD więc wyrabiają więcej. Czy jest sens uruchomienia importu na paru maszynach i potem razem to połączy do jednego sklepu? Oczywiście że produkty będą się niektóre dublowały. Edited July 27, 2014 by kaju007 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaju007 Posted September 11, 2014 Author Share Posted September 11, 2014 (edited) Witam Zaimportowałem juz 58tys produktów i dziś sprawdzam w bazie a tu 240 produktów które są dublowane po ileś set razy w sumie 11tys duplikatów mam. Mają różne ID i główną kategorię ale taki sam index, nazwę produktu , cenę i ilość. Czy można jakimś zapytaniem w mysql zredukować tą liczbę czyli coś takiego id produktu index glówna kategoria 1 22 33 6 22 55 Czyli wyszukać produkt w tabeli po indexie pierwszy omija łapie drugi index 22 i przypisuje w pierwszym produkcie dodatkową kategorię 55 Czyli pierwszy produkt ID1 miał bym już 2 kategorie 33 i 55. Z tego co teraz wyszukałem to musiał bym przenieść id category i id produkt do tabeli ps_category_produc Edited September 11, 2014 by kaju007 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts