iza997 Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 Pojawily mi sie na wszystkich obrazkach ikonki prestashop z ladnym podpisem PRESTASHOP. Poniewaz wyladowaly w prawym dolnym rogu myslalem, ze to domyslny znak wodny, ale wylaczenie znaku wodnego nic nie dalo. Skad one sie wziely i jak je wylaczyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 iza997 Posted July 26, 2014 Author Share Posted July 26, 2014 (edited) 1.5.6.2 Podczas proby wygenerowania miniatur pojawil mi sie klopot:ABORT: PHP cpu time limit exceeded in imagecopyresampled() called at [/classes/ImageManager.php:190], in ImageManagerCore::resize() called at [/controllers/admin/AdminImagesController.php:521], in AdminImagesControllerCore::_regenerateNewImages() called at [/controllers/admin/AdminImagesController.php:627], in AdminImagesControllerCore::_regenerateThumbnails() called at [/controllers/admin/AdminImagesController.php:356], in AdminImagesControllerCore::postProcess() called at [/classes/controller/Controller.php:158], in ControllerCore::run() called at [/classes/Dispatcher.php:348], in DispatcherCore::dispatch() called at [/admin9980/index.php:53]no i niestety stronka mi sie rozsypala nieco. Niemniej te obrazki, ktore sa widoczne nie maja juz znakow. Niemniej co zrobic z przekroczonym limitem czasu? EDIT przepchnalem to w koncu i znaki zniknely, dziekuje za wskazowke. Edited July 26, 2014 by iza997 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 jaka wersja prestashop? czy w miedzyczasie jakies moduły zostały wgrane? czy po wyłączeniu znaku wodnego miniatury zostały wygenerowane na nowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 27, 2014 Share Posted July 27, 2014 z przekroczonym limitem czasu za dużo się nie zrobi, bo to ograniczenia hostingu aby tego uniknąć trzeba by było mieć lepszy pakiet hostingowy niemniej jednak w prestashop jest to na tyle dobrze rozwiązane, że miniatury nie generują się od początku, tylko od momentu w którym generowanie zostało przerwane, tym sposobem po kilku razach można mieć wszystkie miniatuiry wygenerowane na nowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
iza997
Pojawily mi sie na wszystkich obrazkach ikonki prestashop z ladnym podpisem PRESTASHOP. Poniewaz wyladowaly w prawym dolnym rogu myslalem, ze to domyslny znak wodny, ale wylaczenie znaku wodnego nic nie dalo. Skad one sie wziely i jak je wylaczyc?
3 answers to this question
Recommended Posts