capitanweed Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Witam. Jest jakiś moduł/funkcja która każe przepisać jakiś kod przy rejestracji - ochrona przeciw bootom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 nie znam żadnego skutecznego modułu który na to pozwoli. Nawet i tu na forum mimo captcha jest masa spamu i kont założonych przez botów. niestety... co więcej, to raczej kwestia modyfikacji core, nie modułu to co bym zrobił ja - to modyfikacja kontrolera auth contorller dodał jakieś pytanie typu: "ile to jest trzy plus siedem", dla wielu botów jest to rzecz ciężka do obejścia, bardziej niż captcha - bo na to te france mają sposoby Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 capitanweed Posted July 22, 2014 Author Share Posted July 22, 2014 mam rozumieć, że chodzi Ci o dodatkowe pole w rejestracji? tylko - ty myślisz mam rozumieć o jednym statycznym zapytaniu 3+7? czy może jakiś algorytm który się zmienia za każdym razem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Odnośnie pytania to boty nauczyły się czytać więc rozwiązanie typu 3 + 7 = 10 odpada, lepiej dać pytanie tekstowe typu: jakiego koloru jest niebo. Ewentualnie moduł który wysyła maila z linkiem aktywacyjnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Odnośnie pytania to boty nauczyły się czytać więc rozwiązanie typu 3 + 7 = 10 odpada, lepiej dać pytanie tekstowe typu: jakiego koloru jest niebo. Ewentualnie moduł który wysyła maila z linkiem aktywacyjnym. nie odpada mam forum na ipboard i tam jest captcha - boty przechodzą, wyłączyłem captchę - teraz mam kilka pytań typu "ile to jest trzy dodać siedem odjąć dwa" i boty na tym leżą i kwiczą Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 22, 2014 Share Posted July 22, 2014 Tylko czy masz to w formie liczbowej, pisemnej czy mieszanej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 capitanweed Posted July 23, 2014 Author Share Posted July 23, 2014 @vekia ale na jakiej zasadzie napisałeś kod? używając javy, z zmiennymi danymi czy też statyczne zapytanie jak adres itp. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
capitanweed
Witam. Jest jakiś moduł/funkcja która każe przepisać jakiś kod przy rejestracji - ochrona przeciw bootom?
6 answers to this question
Recommended Posts