Jump to content
  • 0

kolejna paczka po przekroczeniu wagi maksymalnej przewoźnika

Esseker352

Question

Witam,

Mam następujące pytanie: Czy da się ustawić żeby presta z automatu naliczała koszt przesyłki za kolejną paczkę po przekroczeniu maksymalnej wagi przewoźnika? Mam przesyłkę kurierską z maksymalną wagą 30kg za 15 zł. chciałbym aby przy zamówieniu o wadze 40 kg presta sama naliczyła kolejną paczkę w sumie za 30 zł przy 70 kg za 45 zł itd..... Da się to jakoś ustawić ?

Kolejne pytanie dość ciekawe: Otóż mam produkt w worku 20kg, nie można go otworzyć podzielić zawartości itd. Więc w przypadku kiedy ktoś kupi 3 opakowania presta policzy to jako 60 kg czyli zakładając że to co napisałem powyżej uda się osiągnać 2 paczki. Niestety ponieważ maksymalna waga przesyłki kurierskiej wynosi 30kg będę musiał 3x20 kg spakować do 3 osobnych paczek. Czy da się jakoś sprawić aby w takim przypadku działało to prawidłowo i naliczało opłatę za 3 paczki?

Pozdrawiam

Piotrek

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

witam ponownie

Chciałem za pytać czy jest możliwość uruchomienia czegoś w stylu "inny sposób dostawy" który kupujący może sam wpisać tak jak ma to miejsce na allegro ? 

Wszystkie te reguły wagowe i ilościowe presty przy dużym asortymencie nie są w stanie działać w 100% poprawnie dla wszystkich przedmiotów i czasem przydałaby się opcja ręcznego wpisania kosztów dostawy

EDIT: Jeszcze jedno. Czy da się jakoś zmienić koszty wysyłki lub sposób wysyłki od strony panelu edytując już złożone zamówienie? 

Pozdrawiam

Edited by Esseker352 (see edit history)

• 0

Witam a ja mam pytanie odnośnie wag przesyłek, mianowicie:

Waga paczki którą obsłuży mój kurier to max. 31kg a większość paczek przekracza ten limit i chciałbym aby przy zamówieniu już od 32kg wyświetlał się komunikat że kurier nie wniesie tej paczki ponieważ przekracza limit wagi.

Wie ktoś może jak to zrobić?