metju Posted July 13, 2014 Share Posted July 13, 2014 Witam, Mam kłopot z moim sklepem.. Wszystko działało poprawnie aż pewnego dnia wchodzę a tutaj komunikat: Fatal error: Class 'Smarty_Internal_TemplateBase' not found in /ho****/tools/smarty/Smarty.class.php on line 107 Niestety nie da się zalogować do panelu admina. Co najlepsze ma serwerze mam dwa sklepy i ten drugi wyświetla pustą stronę ale da się za to zalogować do panelu. Niestety np zmiana motywu nic nie zmienia. Wie ktoś co to może być za problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-WulkSoft Posted July 15, 2014 Share Posted July 15, 2014 Rozumie że te dwa sklepy są oddzielnie zainstalowane ? Na jednym z nich wywaliło Ci komunikat, a na drugim pojawiła się biała strona ? Czy tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metju Posted July 16, 2014 Author Share Posted July 16, 2014 Tak dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-WulkSoft Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Na tym drugim sklepie włącz konsole debugowania i zobaczymy jakie błędy ci się wyświetlą. Jaka wersja sklepów ? Czy ostatnio coś aktualizowałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metju Posted July 16, 2014 Author Share Posted July 16, 2014 no właśnie nic nie było robione, poza tym że przed tym całym posypaniem ktoś mi wprowadzał produkty.. niestety przy wejściu w "wydajność pojawia się biała strona i dalej nic.. przy wejsciu w "moduly" pojawia sie taki błąd: [PrestaShop] Fatal error in module smarty_internal_write_file:Uncaught exception 'SmartyException' with message 'unable to write file /home/****/public_html/cache/smarty/compile/74/f2/a7/wrt53c6dd64857e44.90700406' in /home/****public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_write_file.php:44 Stack trace: #0 / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-WulkSoft Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Masz włączone debugowanie sklepu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metju Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 nie mam pojęcia, a teraz właśnie tak jak pisałem - żeby to zobaczyc / sprawdzic to nie moge bo pojawia sie białe tło jak wchodze w "wydajnosc"...jeśli ktos moze coś pomóc to na pw moge podac dane do logowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin-WulkSoft Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Jak nie masz pojęcia to masz nie włączoną. Normalnie po zainstalowaniu presta działa w trybie "produkcyjnym", ukrywa przed twoim klientem komunikaty o błędach, aby włączyć tryb debugowania - rozszerzonego wyświetlania błędów musisz w miejscu instalacji twojego sklepu odnaleźć katalog /config w tym katalogu będzie znajdował się plik defines.inc.php Odnajdź linie linie i /* Debug only */ define('_PS_MODE_DEV_', false); False - zmień na true Od tego momentu presta będzie wyświetlać wszystko co ją boli. Jeżeli naprawisz już błąd odwróć zmiany. Wklej komunikaty które wyświetlą się białej stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts