gregregreg Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Witam, W jaki sposób mogę zmienić kod szablonu aby przy atrybucie produktu pojawiał się modyfikator ceny? Czy jest jakiś smart który za to odpowiada? Chodzi mi o coś takiego: http://meblesedia.pl/lozko-drewniane-yes2 Pozdrawiam, Dzięki z góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Do tego służą atrybuty produktu, ale przy takiej ilości będziesz musiał zainwestować w attribute wizard pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Czemu miałbym w niego inwestować? Ilość atrybutów ma znaczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Tak, jeśli masz powiedzmy 3 rozwijane listy w każdej po 10 możliwości wyboru to presta generuje potężną liczbę kombinacji atrybutów, czyli każdy atrybut z każdym i zostaje to zapisane. Obciążenie sklepu może być tak duże że w najlepszym przypadku załaduje się w ciągu 10 sekund Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Ale czy za pomocą tego modułu będzie się wyświetlać cena o jaką się zwiększa, przy atrybucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 To jest w standardzie presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 A gdzie w panelu mogę to zmienić aby wyświetlał się modyfikator przy atrybucie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 W pierwszej kolejności je definiujesz w Katalog > Atrybuty i wartości, następnie w karcie produkty > Kombinacje Atrybutów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Dokładnie to juz mam zrobione. Chodzi mi o to aby karta produktu wyglądała jak w przykładzie który podałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 To może daj link do sklepu i produktu, żebym widział na jakim etapie jesteś Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 (edited) Strona wygląda tak: http://itx-box.pl/mini-pc/8-steambox-h61n32-4gb-320hdd.html a chciałbym żeby atrybuty wyglądały tak: http://meblesedia.pl/lozko-drewniane-yes2 (modyfikator ceny przy atrybucie) Edited July 10, 2014 by gregregreg (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 Czyli chodzi Ci o układ strony? Żeby cena była obok przycisku "Dodaj do koszyka"? Jeśli tak to modyfikacja pliku product.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Chodzi mi o to aby tak jak jest na tej przykładowej stronie, po rozwinięciu listy "Szerokość łóżka" pojawiła się kwota o ile zwiększy się cena w zależności od wybranej wersji. Jeśli chodzi o układ strony to nie mam z tym problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 10, 2014 Share Posted July 10, 2014 To przecież jest zdefiniowane w nazwie atrybutu W każdym z atrybutów możesz dodać zwiększenie ceny o daną kwotę, masz atrybut dysk twardy 1tb, zwiększenie kwoty + 50zł. Teraz zmień nazwę atrybutu 1tb na 1tb + 50zł, ot cała filozofia. Proste rozwiązania sa najlepsze . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregregreg Posted July 10, 2014 Author Share Posted July 10, 2014 Hehe, co racja to racja że też nie wpadłem na to. Zmylił mnie poprzedni silnik bo tutaj modyfikator dodawany był automatycznie przez system: http://testowy.orsonero.pl/steambox-h61n32-4gb-320hdd-p-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts