doslonce Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Witam, mam problem z miniaturkami zdjęć w presta 1.5.6.0. Otóż dodałem do produktów nowe zdjęcia i usunąłem stare. W sklepie wyświetlają się właściwe czyli nowe zdjęcia. Ale w zamówieniach przy konkretnym produkcie pojawia się miniaturka stara, która została usunięta. Czy wiecie jak zmusić prestę do wyswitlania w zamówieniu nowego zdjęcia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 zamówienia złożone wcześniej, tj. przed zmianą zdjęcia będą wyświetlać stare zdjęcia. to tak, jakby zmienić cenę produktu i chcieć, aby cena zmieniła się w starych zamówieniach presta przy składaniu zamówien zapisuje wszystko, w tym stare zdjęcia (w dużym uproszczeniu) to co pozostaje to ręczna podmiana zdjęcia w katalogu img/tmp (bo właśnie z tego miejsca presta zaciąga zdjęcia do zamówień) można też spróbować wyczyścić cache sklepu, ale nie sądzę, żę to pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doslonce Posted July 9, 2014 Author Share Posted July 9, 2014 No właśnie mój problem polega na tym, że to są nowe zamówienia zrobione po zmianie zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Preferencje > Zdjęcia Wygeneruj ponownie miniatury Usuń poprzednie obrazki - TAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 No właśnie mój problem polega na tym, że to są nowe zamówienia zrobione po zmianie zdjęć. no to sprawa się kompikuje spróbowałeś wygenerować miniatury tak jak zasugerował Yabber? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doslonce Posted July 21, 2014 Author Share Posted July 21, 2014 tak, wygenerowałem niniaturki, ale nic to nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doslonce Posted October 10, 2014 Author Share Posted October 10, 2014 Nadal mam problem z miniaturkami zdjęć. Dodałem nowe zdjęcie do produktu. W sklepie wyświetla nowe, ale w PA dalej stare. Wygenerowałem na nowo miniaturki, ale nic to nie dało. W PA w zamówieniach wyświetla stare miniaturki, choć miniaturki w katalog>produkty wyświetla właściwe. Da się zrobić tak, żeby w zamówieniach w PA wyświetlało nowe miniaturki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 foxskav Posted July 14, 2017 Share Posted July 14, 2017 Aby wygenerować nowe miniaturki w PA należy opróżnić folder /img/tmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
doslonce
Witam,
mam problem z miniaturkami zdjęć w presta 1.5.6.0.
Otóż dodałem do produktów nowe zdjęcia i usunąłem stare.
W sklepie wyświetlają się właściwe czyli nowe zdjęcia.
Ale w zamówieniach przy konkretnym produkcie pojawia się miniaturka stara, która została usunięta.
Czy wiecie jak zmusić prestę do wyswitlania w zamówieniu nowego zdjęcia ?
7 answers to this question
Recommended Posts