gmarcin Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 (edited) Witam Potrzebuje automatycznie wgrać kategorie do wersji 1.6.W tym celu wypełniłem tabele category, category_group, category_lang, category_shop i category_product. Kategorie mam w backoffice wyświetlają się również w module z kategoriami w stopce, lecz nie ma ich w module blocktopmenu, oczywiście dodałem je w tym module. Dodam że po stworzeniu kategorii w BO ta kategoria widnieje w tym module, tak samo zwykle linki,Moje pytanie brzmi co jeszcze trzeba dodać w bazie, aby kategorie się pojawiły? Przy okazji w której tabeli zapisuje ilość produktu czy zaznaczeniu opcji "Jeżeli chcesz podać dostępną ilość ręcznie" Pozdrawiam Edited July 8, 2014 by gmarcin (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 próbowałeś przeczyścić cache sklepu? moduł ten wykorzystuje cache do wyświetlenia menu więc jest spore prawdopodobieństwo że elementy menu zostały zaciągnięte z cache Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarcin Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 (edited) tak, niestety nic nie dało mógłyś powiedzieć jak dodaje się ilość produktów w bazie? Edited July 8, 2014 by gmarcin (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 ilość quantity produktu zmieniasz w tabeli ps_stock_available Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarcin Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 oto chodziło dziękuję bardzo.Co do problemy z blocktopmenu to został rozwiązany, zrobiłem update presty do wersji 1.6.0.8 i wszystko ładnie działa,Dziękuję, można zamknąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba4leon Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 (edited) Witam, U mnie ten sam problem i niemoge sobie z tym poradzić. W backoffice przy konfiguracji blocktopmenu w prawym okienku "dostepne elementy" nie rozwija listy kategorii. W tym momencie nie moge dodac nowych kategorii do menu. Sprawdzałem w bazie danych tabele kategorii wygladaja OK, czysciłem casch i tez nic nie pomogło. Nie wiem o co chodzi bo wczesniej to działało. Presta 1.6.0.9 Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam - Seba Edited December 4, 2014 by seba4leon (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 to aktualizowana presta, czy zainstalowałeś od razu 1.6.0.9 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba4leon Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 (edited) Aktualizowałem, wczesniej była 1.5 W innym sklepie miałem od poczatku 1.6 i tam wszystko działa, a tutaj brakuje mi juz pomysłów. Zauważyłem ze to przestało działać po właczeniu i wyłaczeniu casha, ale to może byc tez zbieg okoliczności. Edited December 9, 2014 by seba4leon (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts