jkbblzjczk Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Witam. Mam następujący problem: W moim sklepie istnieją 2 grupy klientów: domyślny Klient oraz grupa Specjalna. Klient posiada 5% rabat, natomiast Specjalna 20%. Chcąc przypisać konkretnego klienta do grupy Specjalnej wyskakuje błąd, gdyż każdy klient musi być przypisany do grupy domyślnej. Więc klientów, których widziałem w grupie Specjalnej, przypisałem do obu grup. Niestety wówczas w sklepie klient przypisany do obu grup otrzymuje rabat domyślnej grupy Klient, a nie 20%, na czym mi zależało. Co zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Po zmianie grupy, czyli odhaczenie ptaszka i zaznaczenia w innej pozycji, troszkę niżej masz listę rozwijana gdzie wskazujesz domyślna grupę czyli to co dopiero wybrałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Najlepiej utworzyć jeszcze jedną grupę: standardowiI teraz Klientów dodawać do: domyślna + standardowi / domyślna + specjalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkbblzjczk Posted July 29, 2014 Author Share Posted July 29, 2014 Dziękuję! Czy w rozwiązaniu zaproponowanym przez selljus.pl możliwe jest wybranie takich ustawień, żeby domyślnie osoba rejstrująca się była przydzielana do grup domyślna+standardowi, a nie tylko do domyślnej (przez co ja musiałbym ręcznie dodawać tę osobę do kategorii standardowy)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 29, 2014 Share Posted July 29, 2014 w standardzie nie jest to możliwie, jedynie za pośrednictwem modyfikacji kontrolera obsługującego logowanie / rejestrację (Auth Controller) - pytanie tylko, czy modyfikacja core Cię urządza można jeszcze za pośrednictwem modułu, tylko że w tym przypadku trzeba by było go najpierw napisać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts