tczaude Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 Witam wszystkich Mam problemik dość specyficzny nie mogę zmienić opcji Wyłącz wszystkie nadpisywania Czy orientuje się ktoś gdzie ona jest fizycznie składowana żeby to zmienić. Wersja sklepu to 1.6.0.8 co wg bug trackera błąd powinien być usunięty ale widać chyba nie do końca. Dzięki za wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 6, 2014 Share Posted July 6, 2014 tabela ps_configuration PS_DISABLE_OVERRIDES Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted July 6, 2014 Author Share Posted July 6, 2014 Dzięki aż mi wstyd... Ale z wiechy się zdążają Okazało się że było więcej niż 1 wpis z 0 lub 1 dlatego głupiał Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 no często się to zdarza niestety chyba gdzieś nawet o tym pisałeś wcześniej myślałem, że to się załatwi transakcjami, dopiero później zorientowałem się, że tu transakcje nic do rzeczy nie mają, bo zmieniana jest jedna tabela problem z tym duplikowaniem leży gdzieś w kodzie trudno powiedzieć gdzie :/ a szkoda, bo wypadałoby to wreszcie ogarnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
tczaude Posted July 7, 2014 Author Share Posted July 7, 2014 Tak był problem pisaliśmy o tym w kwestii multishop. Tam się to samo działo. Wiesz jest jedna jeszcze kwestia może to być kwestią ustawienia samego silnika bazy danych. Nie mniej jednak zęby to stwierdzić trzeba namierzyć jakiś nefralgiczny element który najczęściej daje taki efekt i zobaczyć gdzie problem jest. Problem trzeba by rozwiązać zmieniając wszystko na insert or update i potem wrócić czy problem się powtarza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts