DreamGraphics Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Witam serdecznie Tak jak w tytule tematu. Chodzi mi o zaktualizowanie PrestaShop z wersji 1.5 do najnowszej ,tyle że nie mam pojęcia jak to zrobić krok po kroku by niczego nie utracić. Bardzo proszę Was o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 (edited) Po pierwsze pełna kopia sklepu (baza i pliki), po drugie moduł 1-click upgrade który zrobi upgrade za ciebie, po trzecie przejrzenie logów w celu poszukiwania błędów po upgradzie i ewentualnie dostosowanie szablonu. Edited July 5, 2014 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DreamGraphics Posted July 5, 2014 Author Share Posted July 5, 2014 To jeżeli Cie mogę o to bardzo prosić to powiedz mi jak to wszystko wykonać krok po kroku, bo nie chciałbym niczego ominąć, bo to niestety skończyło by się bardzo nie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 1. logujesz się na ftp i pobierasz cały katalog sklepu na swój komputer. 2. logujesz się do phpmyadmin i robisz kopie całej bazy danych poprzez funkcje eksport 3. w BO > Moduły > 1-click upgrade klikasz konfiguruj > on ci pokazuje co jeszcze masz zrobić (czerwone X na liście) jeśli nic rozpoczynasz aktualizacje. Jak przejdziesz te 3 kroki to możemy zacząć rozmawiać o reszcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DreamGraphics Posted July 5, 2014 Author Share Posted July 5, 2014 Ok wszystko zrobione, pliki sobie nawet wszystkie zrzucilem z serwera ftp, baze danych pobralem klikajac na eksport. A jesli chodzi o 1-click upgrade to mam wszystko zaznaczone na zielono. W takim razie co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 (edited) Teraz wybierasz wersje do której upgrade-ujesz, klikając w "more option" masz z listy do wyboru major i minor. Wersja major to najnowsza czyli 1.6.0.8, minor to najnowsza z obecnej czyli 1.5.6.2 Po wybraniu wersji i dodatkowych ustawień (dostępnych poniżej) klikasz na UPGRADE PRESTASHOP NOW! I się robi, jak skończy to sprawdzasz poprawność działania, przeglądasz logi etc. Edited July 5, 2014 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DreamGraphics Posted July 6, 2014 Author Share Posted July 6, 2014 Tyle, że u mnie się nic nie dzieje po kliknięciu w UPGRADE PRESTASHOP NOW . Co mam wpisać w opcjach dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DreamGraphics Posted July 6, 2014 Author Share Posted July 6, 2014 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 (edited) Zaznacz pole "Allow major" Na dole naciśnij "Save" I dopiero po tym przycisk "Upgrade PrestaShop". Edit: Ważne: Backup options - zaznacz obie opcje YES Edited July 7, 2014 by Yabber (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DreamGraphics Posted July 7, 2014 Author Share Posted July 7, 2014 Ale nic sie nie dzieje wtedy . Zrobilem tak jak powiedziales, czyli zaznaczylem "Allow major" . Kliknalem na save (ale tu gdy klikam to sie nic nie dzieje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Więc pobierz instalkę presty i wgraj ją do wskazanego przez komunikat folderu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 DreamGraphics Posted July 8, 2014 Author Share Posted July 8, 2014 Czyli wgrac do tego folderu /admin/autoupgrade/latest/prestashop/ ? A potem co zrobić? Bo niestety nie moge tak robić tego długo gdyż sklep musi być raczej dostępny cały czas, a nie że 3 dni niedostępny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ywin Posted April 16, 2020 Share Posted April 16, 2020 [ERROR] /home/....../public_html/sklepy/sklep_m/admin/autoupgrade/latest/prestashop doesn't exists or is not a directory i koniec zabawy. Czy jak wgram na żywca pliki na serwer zastępując stare to wtedy też ruszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
DreamGraphics
Witam serdecznie
Tak jak w tytule tematu. Chodzi mi o zaktualizowanie PrestaShop z wersji 1.5 do najnowszej ,tyle że nie mam pojęcia jak to zrobić krok po kroku by niczego nie utracić. Bardzo proszę Was o pomoc.
12 answers to this question
Recommended Posts