szafir21 Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 szybki opis :przyjazny url - włączonymoduł do usunięcia id - advanced url version 1.1 ustawienia seo/url {category:/}{rewrite}.html {rewrite}/ {id}-{rewrite}{/:selected_filters} supplier/{rewrite}.html manufacturers/{rewrite}.html content/{rewrite}.html content/{rewrite}/ module/{module}{/:controller} czemu więc wyskakują mi takie adresy kategorii/ głównej strony itd....:http://www.jubiler-online.com.pl/zegarki-na-reke/?live_configurator_token=9ef651395b45ec28bc7253dd0e6162a5&id_shop=1&id_employee=1&theme=&theme_font= ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 5, 2014 Share Posted July 5, 2014 Wszystko jest OK. Np. http://www.jubiler-online.com.pl/zegarki-na-reke/ Wyjdź z Live Configuratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 szafir21 Posted July 5, 2014 Author Share Posted July 5, 2014 aaaaaa widzisz nie zamknęłam tego tylko wyłączyłam zakładke z nim ..... już wszystko gra elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MAT PROFESSIONAL Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Witam serdecznie Mam problem z przyjaznymi URL. Taki komunikat: Przepisywanie URL (mod_rewrite) nie jest aktywne na Twoim serwerze lub nie jest możliwe sprawdzenie konfiguracji Twojego serwera. Jeżeli chcesz używać przyjaznych URL-i musisz aktywować tą funkcję. Pytanie co trzeba zrobić w PRESTASHOP 1.5.3.1 aby tą funkcję włączyć. Przyjazne adresy URL - włączone. Jest też htaccess na serwerze. Komunikat dalej się pojawia. Szczerze powiem, że nie znam się na tym a osoba, która robiła mi stronę wyjechała za granicę. Może ktoś podpowie tylko "łopatologicznie":) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 (edited) To jest tylko komunikat który mówi o tym ze nie potrafi sprawdzić poprawności działania mod_rewrite jeśli w sklepie są przyjazne linki to znaczy że moduł działa i nie ma co dalej drążyć. Taki komunikat jest standardem na hostingach typu home.pl Edited May 16, 2015 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pedros650 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 (edited) a co jeśli przyjazne linki są włączone, ale nie działają? do htaccess dopisałem RewriteEngine onRewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-fRewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-dRewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?page=$1&id=$2 [L]RewriteRule ^([a-zA-Z-_0-9]+)/?$ index.php?page=$1 [L] lecz to nie pomogło. Edited February 11, 2017 by pedros650 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Masz włączony mod_rewrite na serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
szafir21
szybki opis :
przyjazny url - włączony
moduł do usunięcia id - advanced url version 1.1
ustawienia seo/url
{category:/}{rewrite}.html
{rewrite}/
{id}-{rewrite}{/:selected_filters}
supplier/{rewrite}.html
manufacturers/{rewrite}.html
content/{rewrite}.html
content/{rewrite}/
module/{module}{/:controller}
czemu więc wyskakują mi takie adresy kategorii/ głównej strony itd....:
http://www.jubiler-online.com.pl/zegarki-na-reke/?live_configurator_token=9ef651395b45ec28bc7253dd0e6162a5&id_shop=1&id_employee=1&theme=&theme_font=
??
6 answers to this question
Recommended Posts