lamerczak Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Witam serdecznie, wiem że w pliku general.css zmienię sobie tło na obraz jaki sobie wybiorę, pytanie moje brzmi: " jak zostawić białe tło od lewego bloku menu , przez środek strony aż do prawego menu ? tak aby sklep miał białe tło od menu lewego do prawego a później była już tapeta , mam nadzieję że ktoś pomoże z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 zastosuj się do wskazówek z: zmiana tła prestashop i dodaj białe tło dla całego kontenera: .container { background:#FFF; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamerczak Posted July 7, 2014 Author Share Posted July 7, 2014 czy to w global.css bo nie mogę znaleźć... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 tak, w global.css i odnajdywać nie trzeba, bo to trzeba wstawić samodzielnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
makow33 Posted July 7, 2014 Share Posted July 7, 2014 Witam adres mojego sklepu http://buldogwroclaw.pl/ Od kilu dni walczę z szablonem prestyshop 1.6 i do tej pory wprowadziłem zmiany w pliku global.css body { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; line-height: 1.42857; color: #777777; /*background-color: white;*/ background: url(../img/s8.jpg); background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed; background-size: cover;} ______________________ container { padding-left: 0; padding-right: 0; background: #fff;} }body { min-width: 320px; height: 100%; line-height: 18px; font-size: 13px; color: #777777; } body.content_only { background: none; }textarea { resize: none; }#header { z-index: 5003; }.columns-container { background: none; /*background:url(../img/a5.JPG); background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed; background-size: cover;}*/}#columns { position: relative; padding-bottom: 50px; padding-top: 15px; } ______________________ Główny container najechał na górne meny i stópke da sie to zmodyfikować ? Czy można zwiększyć szerokość container o kilka procent ( blok nowości wchodzi na zdjęcie ) ? Jak wstawić jedno zdjęcie dla całej strony w tej chwili widać granice między blokami. Do czego służy atrybut !important ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Important: linkcontainer jest klasą więc powinien być z kropką: .containerZ opisu ciężko wywnioskować jaki efekt końcowa ma zostać osiągnięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 no już prawie jest to czego szukałeś, teraz wystarczy usunąć padding-bottom z headera (aby usnąć szparę) z zakładek usuwamy margin -18px (aby zakładka nie wystawała poza stronę) #home-page-tabs { padding: 10px 0; margin: 0 0 0 -18px; } i chyba będzie już wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
makow33 Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 (edited) Ok Vekia usunąłem padding-bottom z headera i margines -18px z #home-page-tabs strona wygląda dużo lepiej. 1. Ustawiony w ".container " kolor biały nadpisał kolor szary w header ( pasek nav) i footer. Jak można zmień kolor tych dwóch elementów. 2. Główne zdjęcie wrzuciłem do pliku ../default-bootstrap/img i wydaje mi się że zostało podzielone na kilka elementów. Jak można usunąć granicę pomiędzy sekcjami ? Edited July 8, 2014 by makow33 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 Ok Vekia usunąłem padding-bottom z headera i margines -18px z #home-page-tabs strona wygląda dużo lepiej. 1. Ustawiony w ".container " kolor biały nadpisał kolor szary w header ( pasek nav) i footer. Jak można zmień kolor tych dwóch elementów. 2. Główne zdjęcie wrzuciłem do pliku ../default-bootstrap/img i wydaje mi się że zostało podzielone na kilka elementów. Jak można usunąć granicę pomiędzy sekcjami ? 1) header .nav .container { background: #333333!important; } 2) nie rozumiem, chyba musiałbym zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts