bodynutritionuk Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Witam Serdecznie , Mam problem z dołączeniem odpowiedniej wysyłki dla wagi wariacaji produktu. Chodzo o to że np: Mam produkt który jest w jednym smaku i w dwóch kategoriach wagowych jedna to 750g i drugi 2000g Chcę aby produkt 750g był wsylany za pośrednictwem Royal Mail i żeby w końcowe fazie " koszyka " była widoczna tylko ta opcja wysyłki . No i drugi pordukt wysylany przez kuriera i analogicznie żeby w końcowej fazie koszyka była widoczna tylko ta opcja wysyłki. Wiem że można zastrzec opcje wysyłki w produkcie-> Dostawa lecz wtedy jest to zastrzeżone dla obydwóch wariacaji a tego bym nie chciał. Myślałem że określając wagę w wysyłka -> sposoby dostawy-> Prestashop automatycznie dobierze serwis wysyłkowy ale jakoś tak nie jest bo wszystkie się pokazują w końcowej fazie " koszyka " proszę o radę. Pozdrawiam Krzysztof Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Trochę mieszasz, ale chyba zrozumiałem Masz jeden produkt z dwoma kombinacjami atrybutów: 1. waga - 750g 2. waga - 2000g W produkcie Wysyłka > Waga opakowania wpisujesz 0.7500 W produkcie Kombinacje dla kombinacji waga - 2000g wpisujesz Wpływ na wagę - wzrost o kg 1.25 W przewoźnikach definiujesz zakresy wagowe: - dla pierwszego od 0 do 0.751000 - dla drugiego od 0.752000 do 2.001000 (albo więcej do góry jeśli realizuje) Ważne: Zachowanie/wynik poza zakresem - Wyłącz sposób dostawy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bodynutritionuk Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Dzięki bardzo. Spróbuję , Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bodynutritionuk Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Witam Ponownie, Działa to co zarekomendowałeś ale w ostatnim pozycji koszyka " Wysyłka " dalej są widoczne wszystkie opcje dostawy a tego bym nie chciał . Stronka: www.bodynutritionuk.co.uk Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bodynutritionuk Posted July 5, 2014 Author Share Posted July 5, 2014 Dzięki bardzo, już zrozumiałem gdzie leżał cały problem. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
bodynutritionuk
Witam Serdecznie ,
Mam problem z dołączeniem odpowiedniej wysyłki dla wagi wariacaji produktu.
Chodzo o to że np:
Mam produkt który jest w jednym smaku i w dwóch kategoriach wagowych jedna to 750g i drugi 2000g
Chcę aby produkt 750g był wsylany za pośrednictwem Royal Mail i żeby w końcowe fazie " koszyka " była widoczna tylko ta opcja wysyłki .
No i drugi pordukt wysylany przez kuriera i analogicznie żeby w końcowej fazie koszyka była widoczna tylko ta opcja wysyłki.
Wiem że można zastrzec opcje wysyłki w produkcie-> Dostawa
lecz wtedy jest to zastrzeżone dla obydwóch wariacaji a tego bym nie chciał.
Myślałem że określając wagę w wysyłka -> sposoby dostawy->
Prestashop automatycznie dobierze serwis wysyłkowy ale jakoś tak nie jest bo wszystkie się pokazują w końcowej fazie " koszyka "
proszę o radę.
Pozdrawiam
Krzysztof
4 answers to this question
Recommended Posts