Jump to content

Obsługa Klienta - problem z protokołem IMAP

MyJoy

Recommended Posts

Tym razem w Prestashop 1.6.0.8 mam problem aby maile wysyłane przez Klienta ze sklepu z Biura Obsługi Klienta - Kontakt z nami trafiały bezpośrednio na maila sklepu. Na razie są wyświetlane w panelu administracyjnym w zakładce Obsługa Klienta ale chcę aby równocześnie spływały na maila sklepu.

Protokół IMAP skonfigurowałem w zakładce Obsługa Klienta, to znaczy pola:

- URL serwera IMAP

- Port serwera IMAP

- Użytkownik serwera IMAP

- Hasło serwera IMAP

serwer mojej poczty obsługuje IMAP jednak po uruchomieniu synchronizacji wyskakuje błąd:

Cannot connect to the mailbox:.
"Unable to create selectable TCP socket (2944 >= 1024)"

Proszę o pomoc i podpowiedź gdzie szukać???

Własnie kiedyś widziałem bład taki ale jakoś temat umknał... Ale tam do dzieła...

Powiedz jakiego klienta imap używasz ...

I jak wyglada sprawa portów serwera na czym siedzisz shared czy vps jakiś czy dedyk?

Witam tczaude dzięki za zainteresowanie ale mnie pytaniami zaskoczyłeś, nie siedzę w tym zawodowo tylko hobbistycznie:)

Klient imap??? nie bardzo wiem o co chodzi ??? serwer mam wykupiony w www.domeny.pl i jak podają portem domyślnym dla imap jest port 143 i tak wpisuję w pole Port serwera IMAP w zakładce Obsługa Klienta?? Chcę po prostu aby maile wysyłane przez Klienta z Biuro Obsługi Klienta - Kontakt z nami przychodziły oprócz zaplecza sklepu również na maila obsługującego sklep???

Hej sorry jakoś mi umknęło

Dobra wnioskuje ze masz shared hosting wiec sam mało zdziałasz

Napisz do usługodawcy o błędzie niestety nie zgłaszają mi się jakiego maja agenta tylko jakie metody autoryzacji używają.

1 elementem który w przypadku trzeba sprawdzić to ograniczenia kernela co limitów. Jeśli jest to shared hosting to imap działa tez z innymi klientami.

Powiedz dużo masz wiadomości na koncie.

To jest bug presty i nie ma znaczenia z jakiego hostingu się korzysta.

Sprawdziłem smtp googla, home,pl, linuxpl.com i wszędzie jest kaplica :(

Jest kupa zgłoszeń na PrestaShop BugTracker, że ta funkcjonalność nie funkcjonuje :)

To jest bug presty i nie ma znaczenia z jakiego hostingu się korzysta.

Sprawdziłem smtp googla, home,pl, linuxpl.com i wszędzie jest kaplica :(

Jest kupa zgłoszeń na PrestaShop BugTracker, że ta funkcjonalność nie funkcjonuje :)

Ten błąd też się dopatrzyłem chyba ze nie umie już składać literek to mnie popraw :).

Ale rozmawiamy o 2 rożnych problemach nawiązujesz do przebudowanego kontrolera który niby ma obsługiwać wątki a jak widać:

TECHNICAL ERROR: unable to sync.

Details:
Error thrown: [object Object]
Text status: parsererror

A dokladnie analizujac blad na 855 lini w AdminCustomerThreadsController.php ;)

vs

"Unable to create selectable TCP socket (2944 >= 1024)"