MyJoy Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Witam W prestashop 1.6.0.8 nie mogę sobie porardzić z poprawną rejestracją klienta, który chce się zarejestrować jako firma wpisując numer NIP w pole "Numer identyfikacyjny" zgłasza błąd - pole ape jest nieprawidłowe jeśli wpiszę numer NIP w pole "REGON" zgłasza błąd - pole siret jest nieprawidłowe. Opcję B2B mam włączoną moduł europejski numer VAT jest zainstalowany i włączony co robię nie tak, proszę o wskazówki. Zależy mi aby osoba rejestrująca się jako firma musiła podać NIP. Proszę o pomoc!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Opcja B2B nie jest kompatybilna z krajami innymi niż Francja, jeśli chcesz obsługiwać NIP to włącz moduł Europejski numer VAT, DNI to nie jest NIP, to jakiś wymysł tłumacza kiedyś we wcześniejszych wersjach. Pole NIP w PrestaShop to vat_number Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyJoy Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 Dziękuję za podpowiedź, jakoś sobie poradziłem. Z formularza rejestracji usunąłem niepotrzebne pola jak REGON, NUMER IDENTYFIKACYJNY, STRONA WWW, DATĘ URODZENIA itp. Po wpisaniu w nazwie firmy wyskakuje pole NIP UE do wpisania numeru NIP jednak gdy wpiszę numer po zarejestrowaniui nie jest on widoczny w danych Klienta natomiast cały czas są widoczne pole typu REGON, NUMER IDENTYFIKACYJNY czy ADRES WWW, co zrobić aby numer NIP wpisany przy rejestracji w polu NIP UE był widoczny z zapleczu w danych klienta???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Lokalizacja -> Kraje, tam klikasz w Polska i przy formacie adresu dodajesz vat_number gdzie chcesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyJoy Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Hmm w Lokalizacja -> Kraje przy formacie adresu mam dodany vat_number jednak po rejestracji w danych zarejestrowanego klienta numer NIP EU nie jest widoczny pomimo tego, że został dodany, może jest jakieś inne rozwiązanie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Hmm w Lokalizacja -> Kraje przy formacie adresu mam dodany vat_number jednak po rejestracji w danych zarejestrowanego klienta numer NIP EU nie jest widoczny pomimo tego, że został dodany, może jest jakieś inne rozwiązanie??? Nie widać tzn.? Większość templatek ma tak, że pole numer NIP pojawia się dopier podczas wpisywania nazwy firmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Pole vat_number jest polem adresu klienta (Klienci > Adresy), a nie polem danych ogólnych klienta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyJoy Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 Dzięki Panowie, Yabber mi do końca otworzył oczy, tak jak piszesz pole vat_number czyli NIP jest podawany po rejestracji Klienta w zakładce Klienci > Adresy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts