Jump to content
  • 0

[1.6] Link do kategorii głównej

alex19

Question

Do poziomego menu podpiąłem sobie głowną kategorię i zmieniłem jej nazwę na "sklep", obok są strony about, delivery itp.

Po najechaniu myszką na sklep pojawiają się kategorie. Mimo moich prób poprawy ich wyglądu i tak są mocno średnie.

Chciałbym zmienić to tak żeby kliknięcie w "sklep" kierowało do kategori głównej, czyli do strony produktów z kategoriami po lewej. Wszystko fajnie, można dodać własnego linka, ale jaki jest link do głównej kategorii?

Sprawdzałem jej ID i nazwę. Po dedukcji link powinien być taki /presta/pl/2-sklep, ale niestety to nie działa :(.

Czy to się w ogóle da zrobić? Jak tak to jaki jest link do głównej kategorii?

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie rozumiem dokładnie co chcesz osiągnąć. Możesz zrobić link ale do konkretnej kategorii - kategoria główna to w moim rozumieniu top taka kategoria która ma przypisane do się pod kategorie oraz po podkategorie. Do dowolnych podstron menu możesz podpiąć dowolną kategorię utworzoną przez Ciebie " Główna" - nie posiada raczej linku.

• 0

No i ja właśnie chcę mieć linka do kategorii TOP.

Chcę osiągnąć efekt "wejścia do sklepu", a nie do kategorii.

Jak mamy takie drzewo:

-kat_1

--pkat_1

--pakt_2

-kat_2

--pkat_1

--pkat_2

Teraz w menu mam TOP (u mnie nazywa sie sklep) i po najechaniu myszka na to pojawiają sie kategorie. Po kliknięciu w kat_1 wchodzimy na inną podstronę i mamy już produkty z kategorii i możemy po lewej wybrać coś innego z menu kategorii.

Ja bym chciał wejść w kategorię TOP i pozwolić klientowi poruszać się od tego momentu po takim drzewie jak w pierwszej opcji.

• 0

niestety, prestashop w wersji 1.6 ma zablokowane przeglądanie kategorii głównej (w przeciwieństwie do 1.5)

to co można w tym momencie zrobić to:

- utworzyć moduł który pokaże stronę kategorii głownej

- modyfikacja core w celu przywrócenia jej do działania jak w wersji 1.5

• 0

Szkoda, że wcześniej nie poszukałem na polskiej części forum (czyli jakieś 3 godziny temu :) ).

Zastanawia mnie tylko jaki cel przyświecał takiemu ruchowi?

alex19 Twoje rozwiązanie wydaje się najsensowniejsze.