RSI-SHOP Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 Witam. Siedzę już od dłuższego czasu i zastanawiam się jak wydobyć ścieżki do zdjęć za pomocą zapyania SQL w PHpMyAdmin Zrobiłem zapytanie ale generuje mi ono tylko : tylko : wwww.twojadomena.pl/img/024582.jpg Gdzie po wywołaniu takiego adresu mam balnk image ze znakiem zapytania A widzę, że katalogów w img jest sporo a obrazy zdjęć są tylko w katalogu p Pomoże ktoś ?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 syndrom Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 (edited) zrób export z tabeli ps_product_lang i wyedytuj w notepad++ , tak żeby w wyniku mieć id i nazwę albo zapisz wynik polecenia SELECT `id_product`, `name` FROM `ps_product_lang`ORDER BY id_product do notepad++ pamiętaj o zaznaczeniu kolumnowym z altem i wyrażeniach regularnych: rozbijając id_produkt w ten sposób: szukaj: ^([0-9]{1})([0-9]{1})([0-9]{1}) zamień na: img\\p\\1\\\2\\\3 123 234 234 645 345 dostaniesz img\p\1\2\3 img\p\1\3\4 img\p\1\3\4 img\p\1\4\5 img\p\1\4\5 pousuwaj co nie potrzebne i dodaj co potrzebne Edited July 1, 2014 by syndrom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Ja już takie zapytanie zrobiłem : select cl.id_product, cl.name, concat('http://', ifnull(conf.value,'example.com'), '/img/p/', c.id_product, '-' , i.id_image, '.jpg') as url_image, cl.id_lang from ps_product c left join ps_image i on c.id_product = i.id_product left join ps_product_lang cl on cl.id_product = c.id_product left join ps_configuration conf on conf.name = 'PS_SHOP_DOMAIN' group by cl.id_product order by cl.id_lang I dalej coś mi nie generuje przepisanej nazwy '-' jest taki wpis w kodzie to w niego wpisuje rodzaj generowanego obrazu. I nic brak przepisania linku bo normalnie url w przeglądarce działa ale jest interpretowany przez przepisanie nazyw zdjęcia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Problem uważam za rozwiązany . Zapytanie brzmi : może kiedyś komuś się przyda select cl.id_product, cl.name, concat('http://', ifnull(conf.value,'example.com'), '/', i.id_image, '-thickbox_default/' , cl.link_rewrite, '.jpg') as url_image, cl.id_lang from ps_product c left join ps_image i on c.id_product = i.id_product left join ps_product_lang cl on cl.id_product = c.id_product left join ps_configuration conf on conf.name = 'PS_SHOP_DOMAIN' group by cl.id_product order by cl.id_lang Tam gdzie mamy : -thickbox_default należy wpisać interesujący nas rozmiar obrazu ze swojego sklepu. Enjoy ! Działa na 1.5.6.2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 1, 2014 Share Posted July 1, 2014 dzięki ląduje w podręcznych snippetach to eksportuje WSZYSTKIE zdjęcia produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Wyeksportuje to wszystkie zdjęcia dużego rozmiaru w sklepie w zakładce zdjęcia mamy tam pokazane nazwy zdjęć i jego rozmiar. jak mamy large_deflaut ( 250x250 ) to podmieniamy w skrypcie powyżej ( '-thickbox_default/' ) na 'large_deflaut' i będziemy mieli określony rozmiar. Chyba wygenerowania zapytania dla wszystkich zdjęć jest nie możliwe taki mi się wydaje. Ale Tutaj sprawuje się idealnie. Mozna nawet w plikach to podmienić. Bo normalnie presta exportuje głupoty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 RSI-SHOP Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 Vekia mam pytanie który plik jest odpowiedzialny za generowanie exportu danych ze sklepu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
RSI-SHOP
Witam.
Siedzę już od dłuższego czasu i zastanawiam się jak wydobyć ścieżki do zdjęć za pomocą zapyania SQL w PHpMyAdmin
Zrobiłem zapytanie ale generuje mi ono tylko : tylko : wwww.twojadomena.pl/img/024582.jpg
Gdzie po wywołaniu takiego adresu mam balnk image ze znakiem zapytania
A widzę, że katalogów w img jest sporo a obrazy zdjęć są tylko w katalogu p
Pomoże ktoś ??
Pozdrawiam
6 answers to this question
Recommended Posts