kosa Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 Witam serdecznie społeczność forum. Mam taki problem, że po dodaniu produktów w liście produktów z poziomu zarządzania widzę miniatury zdjęć produktów, ale w sklepie zamiast miniaturek i zdjęć są grafiki ze znakami zapytania. Wersja PrestaShop 1.6.0.8 Gdzie poszukać rozwiązania problemu? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 jaki szablon? standardowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kosa Posted June 30, 2014 Author Share Posted June 30, 2014 Tak. Miałem wcześniej wersje 1.6.x.x zrobiłem aktualizacje do obecnej. Nie wiem czy na poprzedniej byłoby widać, ponieważ nie dodawałem wcześniej produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted June 30, 2014 Share Posted June 30, 2014 masz włączone przyjazne linki? co siędzieje, jak je wyłączysz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kosa Posted July 1, 2014 Author Share Posted July 1, 2014 Gdzie wyłączyć przyjazne linki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kosa Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 (edited) Wcześniej miałem PS 1.6.0.6 objaw ten sam. Dlaczego nie widać zdjęć? Są one na serwerze. Robiłem generowanie miniatur, nie pomogło. Czy to wina wersji? Edited July 2, 2014 by kosa (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Gdzie wyłączyć przyjazne linki? preferencje > seo & urls jest tam przełącznik przyjaznych linków oraz pare innych opcji, które mogą naprawić Twój problem (np. apache multiviews) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted July 2, 2014 Share Posted July 2, 2014 Wcześniej miałem PS 1.6.0.6 objaw ten sam. Dlaczego nie widać zdjęć? Są one na serwerze. Robiłem generowanie miniatur, nie pomogło. Czy to wina wersji? Nie jest to wina wersji prestasohp. problem jest gdzieś pomiędzy skryptami a serwerem, tak to w większości przypadków wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kosa Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 (edited) preferencje > seo & urls jest tam przełącznik przyjaznych linków oraz pare innych opcji, które mogą naprawić Twój problem (np. apache multiviews) Nie pomaga, bez zmian. Zdjęć jak nie było widać tak jest nadal. Gdzie poszukać przyczyny tego błędu? Sprawa wygląda tak: Po wgraniu pliku zdjęcia o nazwie np. foto, na serwerze tworzony jest folder a w nim jest plik "index.php" oraz plik foto, który powinien być skopiowany, ale pod różnymi nazwami: foto-default-cart_default.jpg, foto-default-home_default.jpg itd. U mnie nie są kopiowane a na stronie są wyświetlane np. pl-default-home_default.jpg - domyślne, które znajdują się na serwerze, bo nie znajduje foto-default-home_default.jpg, a nie znajduje, ponieważ nie został utworzony. Pytanie, dlaczego ich nie tworzy. Opis dotyczy ścieżki na serwerze: nazwadomeny.pl/public_html/img/p/1/foto.jpg Liczba folderu jest liczbą porządkową, zwiększa się po każdorazowym dodaniu zdjęcia. Edited July 3, 2014 by kosa (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kosa Posted July 5, 2014 Author Share Posted July 5, 2014 Problem nie został rozwiązany. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie PrestaShop - zdjęcia są wyświetlane. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kosa
Witam serdecznie społeczność forum.
Mam taki problem, że po dodaniu produktów w liście produktów z poziomu zarządzania widzę miniatury zdjęć produktów, ale w sklepie zamiast miniaturek i zdjęć są grafiki ze znakami zapytania.
Wersja PrestaShop 1.6.0.8
Gdzie poszukać rozwiązania problemu?
Pozdrawiam
9 answers to this question
Recommended Posts