Ostatnio miałem małą awarię sklepu po wgraniu nie przetestowanego motywu:-(.I musiałem podmienić wszystkie pliki na serwerze.
Import bazy przeszedł bez problemu. Ale wyszedł jeden problem gdy chcę przejść na główny panel administratora wyświetla mi się komunikat "odmowa dostępu". Dziwne bo wszystkie funkcje z menu działają.
W necie znalazłem, że może pomóc wycięcie ze skryptu sql ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8
Ale niestety wyskakuje bła podczas importu w phpadmin
/* Scheme for table ps_access */ DROP TABLE IF EXISTS `ps_access`; CREATE TABLE `ps_access` ( `id_profile` int(10) unsigned NOT NULL, `id_tab` int(10) unsigned NOT NULL, `view` int(11) NOT NULL, `add` int(11) NOT NULL, `edit` int(11) NOT NULL, `delete` int(11) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id_profile`,`id_tab`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
INSERT INTO `ps_access` VALUES
Czy ktoś kiedyś też doświadczył takiego problemu i zna rozwiązanie? Będę wdzięczny za pomoc.
Question
erllon
Cześć,
Ostatnio miałem małą awarię sklepu po wgraniu nie przetestowanego motywu:-(.I musiałem podmienić wszystkie pliki na serwerze.
Import bazy przeszedł bez problemu. Ale wyszedł jeden problem gdy chcę przejść na główny panel administratora wyświetla mi się komunikat "odmowa dostępu". Dziwne bo wszystkie funkcje z menu działają.
W necie znalazłem, że może pomóc wycięcie ze skryptu sql ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8
Ale niestety wyskakuje bła podczas importu w phpadmin
Czy ktoś kiedyś też doświadczył takiego problemu i zna rozwiązanie? Będę wdzięczny za pomoc.
Wersja PrestaShop: 1.5.6.2
3 answers to this question
Recommended Posts