ufiartist Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Witam, próbuję od kilku dni zmniejszyć wysokość bannera i bloków obok slidera - bez skutków. Jak już mi się udaje pada skalowanie szablonu ;/ Czy mógłbym prosić o pomoc? prestashop 1.6.0.6 Slider zdjęć na stronie głównej 1.3.9 Konfigurator motywu 1.1.0 Szablon oczywiście defaultowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 1) czy wgrane zdjęcia odpowiadają nowym wysokościom strony, i najważniejsze: czy są proporcjonalne do nowych ustawień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufiartist Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 (edited) Zdjęcia są defaultowe - i tu pojawia się pytanie czy można to zrobić tak żeby nie koniecznie były proporcjonalne?? Chodzi mi o to żeby kontener trzymający zdjęcia zawsze był równo ułożony natomiast zdjęcia rozciągnięte do wielkości kontenerów. Edited June 27, 2014 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Jeśli chodzi o slider to w jego pliku css musisz zmienić wielkość ogólnego kontenera, coś w stylu max-height zmienić na 300px i dodać height 100%. Te dwa boczne slidery to analogicznie najpierw wysokość głównego kontenera, a następnie wysokość mniejszego. Nie zapominaj ze to responsywna templatka, więc height powinieneś mieć np. na 100% a ograniczenie powinieneś dawać przy użyciu max-height i wartość w px. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 slider będzie wówczas zniekształcony, jedynym sposobem na uniknicię problemu jest to, aby wgrywane zdjęcia były równe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufiartist Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 Orginalne zdjęcia będą przypominały panoramiczne więc problem rozwiąże się sam. W firebug'u już udało mi się to wykonać z poradami endriu107 Jeszcze trochę zabawy i powinno się udać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Nie sprawdzałem, ale jeśli zdjęcia nie będą miały zachowanych proporcji to za pewne zostaną zniekształcone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ufiartist Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 (edited) Wiem, że to dziwne, ale dokładnie o to mi chodzi Zrobione - pobawiłem się trochę max-height i height i działa jak należy. Dziękuję za naprowadzenie Edited June 27, 2014 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts