50+ Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Witam, jestem osobą początkującą dla tego proszę o wyrozumiałość. Uruchamiam sklep na silniku PrestaShop™ 1.6.0.6. Proszę o informację czy jestem w stanie w podstawowej wersji osiągnąć efekt podobny jak w linku poniżej. Chodzi mi o możliwość dodkonywania wyboru kolorów po kliknięciu w odpowiednią ikonkę. http://meblewoskowane.pl/hacienda-meble-woskowane-/153-lozko-acc.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Tak, możesz to uczynić za pomocą atrybutów i zamiast koloru użyć tekstury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 Rozumiem i przyznam że już to testowałem ale ikonki są tak małe, że nic na nich nie widać a w załączonym linku są duże i wyraziste i o takie rozwiązanie mi chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 Dlatego należy przerobić te miniaturki na większy rozmiar, nie chce mi się teraz szperać po forum ale na pewno gdzieś to już było, ewentualnie daj link do sklepu to podpowiem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 ok ... będę wdzięczny za link a poza tym będę sam kopał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 źle odczytałem sorry ... link do sklepu http://maxmagazyn.pl/pokoj-dzienny/211-atelier-szafka-at108-4-drzwi-4-szuflady.html#/wybarwienie_drewna-61 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 W product.css linia 382 należy zmienić width i height np. na 100px 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 po zmianach kwadraty graniczne super się powiększyły i w wypełniają się ładnie kolorami ... jednak z teksturami jest problem bo nie zmieniły swoich rozmiarów i w takiej samej wielkości są przyklejone do lewego górnego boku nowej większej formy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 W tym samym pliku css poniżej masz dwa razy takie same deklaracje wartości height i width ustaw je o 4px mniejsze niż ustawiłeś pierwszą wartość, są to linie 385 i 392. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 linie 385 i 392 to bardzo blisko poprzednich wartości a takich poniżej nie mogę namierzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Jak możesz to wklej tutaj zawartość pliku product.css 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 Właśnie miałem pisać że poradziłem sobie wczoraj korzystając z pomocy wielkiej sieci. Link poniżej http://prestashopforum.pl/index.php?topic=12496.0 Oczywiście bardzo dziękuję za pomoc ponieważ powiększenie ramki i tekstury, z tego co zauważyłem, to dwie odrębne sprawy. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Tak, ale wszystko zależy od templatki, ciesze się że pomogłem, jak nie na tym to na tamtym forum P.S nawet nie pamiętałem że komuś już gdzieś udzieliłem na to pytanie odpowiedzi, jak widać google daje rade 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 Ale dałem ciała ... nie zauważyłem że to od Ciebie. W takim układzie ja mam szczęście a Ty jesteś wyjątkowym gościem bo mi pomogłeś no i wszędzie Cię pełno . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. P.S. Być może nie łapię wszystkiego bo jestem po 50-ce ale wytłumacz proszę co oznacza " templatka " ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Templatka to potocznie zwana skórka czyli themes, dlaczego takie nazewnictwo, a no dlatego że rożne cms-y mają swój wygląd w różnych katalogach w prescie i WP jest to katalog themes a w joomli jest templates w innych jeszcze coś innego, jak ktoś dużo korzysta z różnych cms-ów to mu się wszystko myli . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 W pełni świadomy i usatysfakcjonowany pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 28, 2014 Author Share Posted June 28, 2014 Witam ponownie. Żeby nie rozwijać nowego tematu pociągnę dalej ... a mianowicie prawdopodobnie doszedłem że aby zmienić rozmiar i pogrubić czcionkę w TOP MENU, muszę edytować superfish-modified.css . Problem w tym że tyle wiem i nic poza tym. Pomocy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 28, 2014 Share Posted June 28, 2014 (edited) Zasady forum mówią że nowy problem to nowy temat, jeśli ktoś Ci tu poda rozwiązanie problemu żaden inny użytkownik go nie znajdzie, bo temat tego wątku jest o czymś innym. Sam nieraz przewalam forum bo gdzieś widziałem informacje ale nie mogę znaleźć ponieważ nie była związana z tematem wątku. Dlatego rozpocznij nowy wątek, z chęcią pomogę Edited June 28, 2014 by endriu107 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 50+ Posted June 28, 2014 Author Share Posted June 28, 2014 ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
50+
Witam,
jestem osobą początkującą dla tego proszę o wyrozumiałość.
Uruchamiam sklep na silniku PrestaShop™ 1.6.0.6.
Proszę o informację czy jestem w stanie w podstawowej wersji osiągnąć efekt podobny jak w linku poniżej.
Chodzi mi o możliwość dodkonywania wyboru kolorów po kliknięciu w odpowiednią ikonkę.
http://meblewoskowane.pl/hacienda-meble-woskowane-/153-lozko-acc.html
18 answers to this question
Recommended Posts