pbpo Posted June 26, 2014 Share Posted June 26, 2014 (edited) Mam pewien problem.W sklepie posiadam prawie 2 tysiące produktów. Wszystkie są za-indeksowane ( pokazuje poprawnie indeksowane produkty). Domena sklepu : http://supron1.pl Wyszukiwarka jest ustawiona w ten sposób : Natomiast Wagi tak : Wyszukiwarka ma problem z szybkim odnajdowaniem wewnątrz sklepu towarów w momencie kiedy jest ich więcej niż 10. To znaczy jeśli mam towar np Agregat, to strona mieli jakies 1:30 min by odnaleźć 180 produktów. W przypadku mniejszej ilości np Kamera, odnajduje szybko (okolo 5-7 sek.) jedyny plik jaki zmieniałem to classes/search.php : '\x{31cf}\x{3200}-\x{33ff}\x{4dc0}-\x{4dff}\x{a015}\x{a490}-\x{a716}\x{a802}'. '\x{a806}\x{a80b}\x{a823}-\x{a82b}\x{e000}-\x{f8ff}\x{fb1e}\x{fb29}\x{fd3e}'. '\x{fd3f}\x{fdfc}-\x{fe6b}\x{feff}-\x{ff0f}\x{ff1a}-\x{ff20}\x{ff3b}-\x{ff40}'. '\x{e000}-\x{f8ff}\x{fb29}\x{fd3e}-\x{fd3f}\x{fdfc}-\x{fdfd}'. '\x{ff5b}-\x{ff65}\x{ff70}\x{ff9e}\x{ff9f}\x{ffe0}-\x{fffd}'); Nie wiem dlaczego tak się dzieje. EDIT: Zauważyłem, że chodzi tutaj o odpowiedź serwera na zadanie pytanie, tylko nie wiem jak to ugryźć. Edited June 27, 2014 by pbpo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 #refProsze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 #refProsze o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted June 27, 2014 Author Share Posted June 27, 2014 Problem dalej występuje, i posiadam dodatkowy problem. Produkty jednego z producentów są dostępne na stronie w dużej ilości, słowa meta tagi,keywords, title, opis uzupełnione.Mimo to po wpisaniu producenta ( która znajduje się w nazwie produktu na stronie i w opisie) strona wywala mi, że takiego produktu nie ma na stronie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted June 30, 2014 Author Share Posted June 30, 2014 #ref Dalej proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted July 2, 2014 Author Share Posted July 2, 2014 Czy ktoś jest w stanie pomóc z tym problemem ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek.stank Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Ja się z tym nie spotkałem, ale rewelacyjne ustawienie dla Ciebie, które pomoże poszukać problemu to konfiguracja w pliku defines.inc.php opcji ('_PS_DEBUG_PROFILING_', true). Wtedy zobaczysz jakie zapytania do bazy danych lecą i czy to wina zapytań, bazy czy coś ze stroną... Tylko na koniec zmień konfigurację na false Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbpo Posted July 15, 2014 Author Share Posted July 15, 2014 Robiłem wszystkie debugi, problem rozwiązałem już sam. polegał on na tym, że MINIMALNA DŁUGOŚĆ SŁOWA była ustawiona na 5 dlatego wyszukiwarka tak działała... po przestawieniu na 3 zaczęła hulać , wyszukuje w 1-2 czasem 3 sekundy wyszukuje wszystkie produkty które są na stronie. Nie wiem czemu aż tak to jest od siebie uzależnione, no ale działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts