Graffmark Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 (edited) Witam, Na mojej stronie http://folie-term.pl/ nie mam pola wybierania języka strony. Moduł: Blok językowy - v1.3 Dodaje blok pozwalający klientom wybrać język zawartości Twojego sklepu. Jest podczepiony w dwóch miejscach: - displayHeader 1 Moduł This hook displays additional elements in the header of your pages oraz - displayNav 1 Moduł Mimo wszystko jak widać nigdzie nie pyta o język ;/ Szablon: bootstrap Aktualna wersja 1.6 Edited June 25, 2014 by Graffmark (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffmark Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 Ok, już mam. Domyślnie moduł był WYŁĄCZONY w zakładce z modułami... Dziwne w takim razie, że w pozycjach wyświetla się. No ale grunt, że już działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 w pozycjach nie wyświetlają się moduły które są nie zainstalowane :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffmark Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 No tak też myślałem. Ale o dziwo w pozycjach miałem pokazany ten moduł w dwóch miejscach. Tak jak opisałem w pierwszym poście. Stąd moje zdziwienie. Ale ogółem zastanawiam się, czy coś się złego nie dzieje w sklepie (który dopiero zaczyna) bo nie mogę zainstalować żadnego nowego modułu :/ Np. Ebay. Robię instalację przez PS. Zainstalowane pomyślnie i nic. Jak nie było tak dalej modułu ebay nie ma. Wrzucam pliki na FTP \modules - i nic. Dalej nie ma pozycji ebay do zainstalowania ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 No tak też myślałem. Ale o dziwo w pozycjach miałem pokazany ten moduł w dwóch miejscach. Tak jak opisałem w pierwszym poście. Stąd moje zdziwienie. Ale ogółem zastanawiam się, czy coś się złego nie dzieje w sklepie (który dopiero zaczyna) bo nie mogę zainstalować żadnego nowego modułu :/ Np. Ebay. Robię instalację przez PS. Zainstalowane pomyślnie i nic. Jak nie było tak dalej modułu ebay nie ma. Wrzucam pliki na FTP \modules - i nic. Dalej nie ma pozycji ebay do zainstalowania ;/ Moduły mogą mieć cztery statusy: - zainstalowany i niezainstalowany - aktywny i nieaktywny Aktywne i nieaktywne są zawsze na listach hooków. Jeśli chodzi o drugi problem, to pewnie włączyłeś sobie jakieś filtry na liście modułów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Graffmark Posted June 25, 2014 Author Share Posted June 25, 2014 O matko faktycznie. Idę po drugą kawę... To może jeszcze zapytam o jedno. Chcę zrobić kilka opcji sprzedaży jednego produktu. Np wybieramy, że dany produkt ma być wyposażony w rzecz XX która dodatkowo kosztuje YYzł. "Kombinacje" w produkcie wyglądały mi na taką właśnie opcje, ale dodałem 2 kombinację i nie widzę jakiegokolwiek rezultatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Tak, to są atrybuty produktu i kombinacje tych atrybutów. Jeśli dodałeś dane kombinacje atrybutów do produktu, to jeszcze trzeba zdefiniować wpływ na cenę danej kombinacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts